O căsuţă de lemn din Munţii Pădurea Craiului a fost renovată cu meşteri locali şi materiale din sat

0
0
casuta renovata

Te trezeşti, îţi pregăteşti o cafea şi cauţi destinaţii pentru o evadare din peisajul urban de câteva zile. Ce spui de Bălnaca? Poate că nu este cea mai cunoscută localitate, deşi se află într-o zonă foarte pitorească din judeţul Bihor, între Şuncuiuş şi Bratca. Comuna este traversată de Crişul Repede şi străjuită de Munţii Pădurea Craiului – peisaje de carte poştală şi linişte cât cuprinde.

Anul trecut, în februarie, scriam despre căsuţa de la Bedeciu, regândită de Adriana Beca, arhitectă, şi de partenerul ei, Alex. Pentru că planurile de la Bedeciu au funcţionat, cuplul a recidivat. Noul lor proiect se află tocmai în comuna Bălnaca. „Proiectele de la Bedeciu şi de la Bălnaca au fost gândite în scop recreativ. Le facem ca să ne relaxăm, pentru că, în rest, lucrăm într-o multinaţională şi suntem afectaţi de stresul urban”, explică Adriana Beca. Cei doi au şi o fetiţă de patru ani, Rebeca. Încearcă să-i transmită dragostea pentru natură, iar apropierea de ea a fost soluţia perfectă.

casuta renovata
casuta renovata

 Au refăcut acoperişul complet împreună cu meşteri locali

Familia lui Alex este din Bălnaca, iar casa „a venit ca un pont”. Se potrivea perfect cu dorinţele Adrianei, care îşi dorea o căsuţă de lemn, înconjurată de copaci. Aşa au ajuns la 90 de kilometri de Cluj, într-o căsuţă veche de 50 de ani, departe de zgomot şi de aglomeraţie, cu o privelişte extraordinară către Valea Crişului.

Continuarea articolului, aici.

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri