O altă faţă a distracţiei la mall: parcuri subacvatice, pârtii de schi şi plimbări cu submarinul la cele mai mari centre comerciale din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

În timpurile moderne, mall-urile de cumpărături, deşi construite în scop comercial, se pot transforma uşor în adevărate obiective turistice. Unele sunt adevărate opere de artă arhitecturale, iar altele oferă facilităţile unei staţiuni de vacanţă: locuri pentru schiat, parcuri acvatice, chiar şi un tunel subteran din care vizitatorii pot privii rechinii care le dau roată.

Unele centre comerciale s-au transformat, datorită facilităţilor pe care le oferă, din simple „gazde” pentru diverse magazine în adevărate obiective turistice. 

Mall-ul din Dubai, probabil cel mai mare mall din lume, ocupând un spaţiu de peste 1.200.000 de metri pătraţi, încorporează 1.200 de magazine şi singura pârtie de schi interioară din Orientul Mijlociu, precum şi un tunel subacvatic cu rechini. 

În cealaltă parte a lumii, Mall-ul Americii din apropiere de St. Paul, capitala statului Minnesota are un parc de distracţii interior, „echipat” cu un montagnes russe, un acvariu, un vapor şi un parc acvatic. 

Cei care ar dori să se plimbe cu barca în timpul unei sesiuni de cumpărături pot opta pentru Hotelul Veneţian, galerie comercială unde vizitatorii se pot deplasa cu gondola de la un magazin la altul. 

La mall-ul Berjaya Times Square din Kuala Lampur, Malaezia, se găsesc un parc tematic impresionant, un cinema 3D şi un hotel, în timp ce mall-ul West Edmonton din Canada oferă plimbări cu submarinul. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite