Noi reguli pentru turiști într-o stațiune spaniolă. Cine riscă amenzi între 300 și 1.500 de euro

0
Publicat:

Autoritățile din stațiunea spaniolă Platja d'Aro sunt hotărâte să pună capăt comportamentelor antisociale ale turiștilor. Printre obiceiurile pe care doresc să le descurajeze se numără plimbările pe străzi îmbrăcați în lenjerie intimă sau expunerea de păpuși gonflabile, conform DPA, citată de Agerpres. 

Reguli noi pentru turiștii care merg într-o stațiune de pe Costa Brava - Foto Arhiva
Reguli noi pentru turiștii care merg într-o stațiune de pe Costa Brava - Foto Arhiva

Municipalitatea catalană de pe Costa Brava a adoptat noi reguli cu scopul de a controla excesele turismului de petrecere. Potrivit acestor reguli, cei care încalcă normele se pot aștepta la amenzi între 300 și 1.500 de euro, în cazul în care ordonanța municipală primește aprobarea finală. Aceste măsuri sunt programate să intre în vigoare la sfârșitul lunii iunie. 

Pe viitor, Platja d'Aro va interzice îmbrăcămintea nepotrivită, muzica prea tare, adunările deranjante și petrecerile care lasă gunoi pe străzi. Conform ziarului ABC și altor surse media, nu se va mai permite nici plimbarea fără cămașă sau în bikini în zonele care sunt departe de plajă.   

Platja d'Aro este o destinație populară pentru petreceri, cei 10.000 de locuitori găzduind până la 150.000 de turiști în fiecare zi în timpul sezonului estival.  

Nu este vorba despre interzicerea petrecerilor de burlaci, nu putem face asta. Dar ceea ce putem interzice, reglementa şi sancţiona este comportamentul deranjant în spaţiile publice ", a transmis primarul Mauricio Jimenez, citat de ziarul El Periódico. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite