Muzica dată tare pe plajă, amendă de 36.000 de euro. Ce țară europeană a luat această măsură

0
Publicat:

Unii oameni vor să meargă pe plajă pentru a se relaxa, dar sunt deranjați de muzica dată tare, pe care alți turiști, puși pe distracție, o preferă în detrimentul liniștii. O țară europeană a decis să vină cu o măsură drastică și amenzi usturătoare.

Turiștii, deranjați de muzica dată tare FOTO Pinterest
Turiștii, deranjați de muzica dată tare FOTO Pinterest

Noile restricții au fost confirmate chiar în momentul în care sezonul de vârf al turismului este pe cale să înceapă, notează Euronews.

Portughezii aleg liniștea pe plajă

Vizitatorii plajelor din Portugalia au fost avertizați că ar putea primi amenzi de până la 36.000 de euro, pe motiv de muzică dată prea tare. Difuzoarele portabile, cu un număr prea mare de decibeli, îi deranjează atât pe localnici, cât și pe turiști, motiv pentru care Autoritatea Națională Maritimă (AMN) a țării a decis să le interzică.

Reglementările aau fost anunțate luna trecută. Potrivit textului de noului regulament, este interzisă „folosirea echipamentelor de sunet și a generatoarelor de zgomot care, în condițiile legii, pot provoca disconfort”.

Cu toate că nu a fost stabilit un prag maxim al volumului, cei care merg pe plajă pot face plângeri pentru zgomot la Poliția Maritimă locală, responsabilă de plaja pe care se află.

Amenzile sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri. „Accesoriul” ofensator – cum ar fi un difuzor – ar putea fi, de asemenea, confiscat.

De asemenea, pe plajele din Portugalia au fost interzise și alte activități ce pot tulbura liniștea, printre care: jocurile cu mingea în afara zonelor desemnate, camparea în afara locurilor amenajate și focurile de tabără.

Nu este prima dată când comportamentul antisocial este reglementat pe plajele Europei. Vara trecută, la Barcelona (Spania) au fost interzise țigările pe plajă, pentru a-i proteja pe nefumători de fumatul pasiv și a nu mai exista mucuri aruncate pe jos.

Grecia a introdus un sistem de intervale orare pentru vizitatorii Acropolei, în încercarea de a gestiona mulțimile de turiști, în timp ce Panteonul din Roma a introdus o taxă de intrare, în această săptămână.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite