Misterul camerei ascunse de pe Muntele Rushmore: mărturiile păstrate dincolo de chipurile sculptate ale celor 4 preşedinţi americani FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La încăpere se poate ajunge cu greu din cauza poziţiei, fiind săpată în granit, în spatele capetelor celor patru preşedinţi sculptaţi, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt şi Abraham Lincoln. FOTO Daily Mail
La încăpere se poate ajunge cu greu din cauza poziţiei, fiind săpată în granit, în spatele capetelor celor patru preşedinţi sculptaţi, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt şi Abraham Lincoln. FOTO Daily Mail

Realizarea impresionantului monument memorial de pe Muntele Rushmore a presupus şi proiectarea unei camere ascunse. Încăperea prevăzută de sculptorul Gutzon Borglum, numită Hall Of Records şi aflată în spatele capului din granit al preşedintelui Abraham Lincoln, adăposteşte o serie de mărturii istorice încuiate într-un seif din titan.

Monument de referinţă pentru Statele Unite ale Americii şi un important obiectiv turistic, Muntele Rushmore, din Dakota de Sud, ascunde o cameră despre existenţa căreia cunosc detalii mult prea puţine persoane. 

Este vorba despre o încăpere la care se poate ajunge cu greu din cauza poziţiei, fiind săpată în granit, în spatele capetelor celor patru preşedinţi sculptaţi, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt şi Abraham Lincoln, conform publicaţiei Daily Mail. 

Numită Hall Of Records, încăperea a fost proiectată de sculptorul Gutzon Borglum, şi s-a lucrat la ea între iulie 1938 şi iulie 1939, fiind săpat un tunel lung de 21 de metri. Acesta şi-a dorit ca aici să fie gravate în stâncă mai multe evenimente importante din istoria americană, alături de alte mărturii relevante pentru generaţiile viitoare.

image

FOTO Daily Mail 

Construcţia camerei a fost oprită după ce Congresul SUA a stabilit să se lucreze la feţele preşedinţilor, aceasta fiind prioritatea. După moartea lui Borglum, în 1941, şi implicarea americană în cel de-Al Doilea Război Mondial, demersurile au încetat complet.

sculptor weinerelementary.org

Sculptorul Gutzon Borglum, cel care a proiectat Monumentul Muntele Rushmore, la care s-a lucrat între 4 octombrie 1927 şi 31 octombrie 1941. FOTO weinerelementary.org

După o perioadă lungă de timp, viziunea lui Borglum a fost finalizată la 8 august 1998, când în interiorul camerei a fost instalat un seif de titan în care se află 16 plăci de porţelan şi smalţ care redau istoria americană, precum Declaraţia de Independenţă, Constituţia şi Legea Drepturilor, dar şi o biografie a lui Gutzon, alături de relatarea modului în care a fost realizat monumentul, ca un fel de capsulă a timpului pentru generaţiile următoare.

image

Intrarea în camera proiectată de Borglum. FOTO Daily Mail 

Pe o plăcuţă ataşată seifului stă gravat un mesaj în care se spune: "... am lăsat aici, cioplit la înălţime, cât mai aproape de cer, cuvintele liderilor noştri, chipurile lor, pentru a arăta posterităţii ce fel de oameni au fost. Apoi am şoptit o rugăciune, în speranţa că aceste mărturii vor rezista până când ploaia şi vântul le vor şterge.”

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite