Italienii vor să amendeze cu 200 de euro turiştii care ocupă cu noaptea-n cap cele mai bune locuri la plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Italia au de gând să aplice amenzi usturătoare turiştilor care vin să ocupe şezlonguri pe plajele publice folosind deja celebra metodă a prosopului care „marchează” teritoriul, lăsate de cu seara.

Operaţiunea intitulată de autorităţile italiene „Marea Sigură” este considerată necesară pe plajele pline de turişti, ocuparea locurilor devenind un fel de sport naţional în sezonul acesta. 

Cei care se grăbesc să-şi rezerve locurile bune la plajă lăsând prosoapele în urma lor de la primele ore ale dimineţii ar putea să plătească amenzi de 200 de euro, notează publicaţia britanică „The Guardian”.

Iniţiatorii programului „Marea Sigură” au declarat că obiceiul unor turişti de a ocupa cele mai bune locuri la plajă este nedrept faţă de alte persoane care vor să se relaxeze şi au decenţa să nu apeleze la un astfel de comportament. 

Weekend-ul trecut, poliţiştii care patrulează pe plajele din oraşul Livorno au confiscat 37 de şezlonguri, 30 de umbrele, prosoape şi chiar şi costume de baie pe care turiştii le folosiseră ca să-şi rezerve locurile ideale, în buza mării. 


 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite