Imagini cu satul fantomă care iese de sub ape, lăsând să se vadă biserici şi case de piatră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satul italian Fabbriche di Careggine FOTO CNN
Satul italian Fabbriche di Careggine FOTO CNN

Inundat intenţionat în urmă cu 25 de ani, lacul ar putea fi golit din nou. Satul fantomă strânge peste un milion de turişti atunci când iesen de sub ape.

Satul italian Fabbriche di Careggine, din provincia toscană Lucca, a fost inundat intenţionat în urmă cu 25 de ani pentru a construi un dig hidroelectric şi lacul artificial Vagli. Potrivit autorităţilor, acesta nu a mai fost văzut din 1994, când barajul a fost golit ultima dată.

Locuitorii oraşului au fost mutaţi într-un nou oraş de pe malul lacului, Vagli di Sotto. Scufundate sub 34 de milioane de metri cubi de apă, structurile încă intacte ale satului părăsit - inclusiv case de piatră, un pod, un cimitir şi biserica San Teodoro – apar la suprafaţă atunci când barajul este golit pentru întreţinere, scrie CNN.

Potrivit oficialilor, acest lucru s-a întâmplat doar de patru ori de la inundarea oraşului fantomă: în 1958, 1974, 1983 şi 1994.

Politicienii au încercat de multă vreme să ia măsuri pentru golirea lacului de acumulare şi aducerea satului-fantomă înapoi la suprafaţă, în urmă cu cinci ani cerând ca lacul să fie golit pentru ca turismul să devină profitabil în zonă.

După 27 de ani, lacul ar putea fi golit din nou, pentru a dezvălui satul de sub ape.

Într-o postare pe Facebook, Lorenza Giorgi, fiica fostului primar, Ilio Domenico Giorgi, a sugerat că lacul, care în prezent funcţionează ca un rezervor de apă în caz de incendiu, ar putea fi drenat anul viitor.

„Surse de încredere spun că anul viitor, în 2021, lacul Vagli va fi golit", a scris ea.

La ultima „aventură” a sătucului-fantomă, Fabbriche din Carregine a înregistrat un milion de turişti.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite