Hosteluri şic, vacanţe pentru frumuseţe şi scaune mai comode în avion: tendinţele din turism pentru 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scaunele din avioane ar putea avea un nou design FOTO: uratex.com.ph
Scaunele din avioane ar putea avea un nou design FOTO: uratex.com.ph

Turiştii aflaţi în căutarea unor produse şi servicii deosebite se vor bucura să afle că tendinţele anului 2015 din turism sună promiţător. Tehnologii noi pentru călătorii, sejururi de wellness, mai puţine restricţii pe aeroporturi - sunt doar câteva dintre ele.

În 2015, agenţiile de turism şi hotelierii vin cu câteva propuneri interesante pentru călătorii. De la vacanţe autentice, petrecute alături de localnic şi scaune mai comode în avioane, iată câteva dintre tendinţele din turism pentru acest an:

Tehnologii hoteliere noi

De la o zi la alta, hotelierii vin cu inovaţii care mai de care mai interesante. Posibilitatea de a face check-in-ul şi check-out-ul de pe telefonul mobil, iPad-urile din camerele de hotel pe care turiştii le pot folosi pentru room service şi cartelele pentru uşi sunt câteva dintre tehnologiile anului 2015. Este doar o chestiune de timp până când toate hotelurile vor pune la dispoziţia oaspeţilor Wi-Fi gratuit.

Poshtelurile, un nou tip de hoteluri

Un hibrid între hosteluri şi hoteluri, poshtelurile oferă condiţii rezonabile de cazare la preţuri accesibile. Acestea sunt, de fapt, hosteluri îmbunătăţite care fac concurenţă boutique hotelurilor prin facilităţi precum Wi-Fi gratuit, mic dejun, camere cu două paturi, camere matrimoniale şi chiar detalii chic, precum paturi cu baldachin sau candelabre. Poshtelurile sunt foarte populare în Europa, iar cele mai multe pot fi găsite în Marea Britanie.

Turismul de wellness

Vacanţele orientate către servicii medicale şi de înfrumuseţare sunt cea mai nouă „fiţă“ în turism. Turismul de wellness, cum este numită această categorie, se bucură de popularitate printre oamenii cu dare de mână, dispuşi să investească în sănătate, frumuseţe şi relaxare. Hotelurile care includ servicii SPA, centrele medicale pentru slăbit şi cele în care se practică yoga sau alte metode de relaxare sunt cel mai nou „motor“ în turism.

Încercaţi viaţa localnicilor

Cum poţi simţi mai bine locurile vizitate decât trăind printre localnici? În 2015, turiştii se pot bucura de vacanţe autentice, care includ cazarea în centrul oraşului, mese luate împreună cu localnicii şi chiar gustări în cameră pregătite tot de localnici. În Tokyo, puteţi merge pe cărări mai puţin bătătorite alături de un ghid local, gratuit, iar în Hawaii, puteţi ajuta fermierii la diverse activităţi agricole.

Mai puţine restricţii pe aeroporturi

Chiar şi pe fondul atentatelor din ultima perioadă, nu este excvlus ca, din 2015, controalele de securitate din aeroporturi să devină mai puţin stricte. Într-un interviu acordat publicaţiei „USA Today“, John Pistole, fostul director al Administraţiei pentru Securitatea Transportului din SUA (TSA), spunea că este posibil ca regulile privind transportul lichidelor cu avionul să fie mai permisive pentru călătorii verificaţi, posesori ai unui card special, PreCheck.

Scaune mai comode în avioane

Un nou design de scaune pentru clasa Economy ar putea pune capăt disputelor dintre pasageri cu privire la scaunele rabatabile. Acestea ar putea fi construite astfel încât să nu incomodeze pasagerul din spate atunci când sunt rabatate. Totuşi, ar mai putea trece o vreme până când ne vom bucura de noul design în aeronave.

Citeşte şi:

Mode, fite si tendinte in turismul anului 2014

Dacă TVA în turism va scădea de la 24% la 9%, în 2015 vom avea vacanţe cu 10% mai ieftine, promit hotelierii

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite