FOTO VIDEO Cel mai înalt tobogan din lume întrece Cascada Niagara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viteza cu care coboară amatorii de senzaţii tari depăşeşte 100 km/h FOTO: nbcnews.com
Viteza cu care coboară amatorii de senzaţii tari depăşeşte 100 km/h FOTO: nbcnews.com

Un tobogan cu o înălţime de 57 de metri, mai mare decât căderea de apă a Cascadei Niagara, a fost inaugurat ieri în SUA. El a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai înalt tobogan din lume.

Toboganul Verruckt, în germană „nebun“, este localizat în Kansas City, SUA. El este mai înalt decât Statuia Libertăţii (fără piedestal) şi Cascada Niagara pe partea canadiană, având 57 de metri înălţime.

Iniţial, toboganul trebuia inaugurat pe 23 mai, însă, evenimentul a fost amânat din cauza unor modificări ce trebuiau aduse pentru a-l face mai sigur.

Primii curajoşi care au încercat toboganul au fost chiar inginerii care l-au proiectat. „A fost terifiant, dar foarte distractiv. Mi-a fost teamă, mai ales că am fost printre primii oameni care l-au testat“, a declarat inginerul John Schooley într-un interviu acordat site-ului Gizmodo.com.

cel mai inalt tobogan din lume

FOTO: schlitterblog.com


După ce a fost deschis publicului, printre primii oameni care au avut curajul să îl încerce s-a numărat primarul oraşului Kansas, Mark Holland. Bărbatul s-a declarat foarte încântat după ce s-a dat pe toboganul înalt cât 17 etaje. „Este o nebunie curată! Te întrebi de ce faci asta, dar după aceea îţi trece teama“, a declarat Holland.

cel mai inalt tobogan din lume

Jeff Henry, proprietarul Parcului Schilterbahn, care găzduieşte toboganul, a fost cel care a venit cu ideea de a construi cel mai înalt tobogan din lume, în urmă cu doi ani. E a purtat cizme de cowboy prima oară când l-a testat, deoarece voia să fie încălţat cu ele în caz că va muri.

John Schooley şi Jeff Henry au construit parcuri împreună încă din anii '90, dar acest proiect este cel mai ambiţios de până acum. „Suntem atât de nebuni, încât am încerca orice. Ne-am decis să proiectăm ceva cu totul inedit, ceva care nu a mai fost realizat până acum. Ne-am hotărât să punem o barcă gonflabilă de 4 persoane pentru a face coborârea şi mai rapidă“, a spus Schooley.

Construirea celui mai înalt tobogan din lume nu a fost o muncă uşoară. Data inaugurării a fost schimbată pentru că primele probe făcute cu saci de nisip care aveau greutatea unei persoane au eşuat, sacii sărind de pe construcţia înaltă. Din cauza aceasta, au adăugat toboganului încă un segment, pentru a încetini viteza spre sfârşitul coborârii. „Am scos două treimi din tobogan, le-am reconfigurat ,apoi le-am pus din nou şi l-am mai testat o dată“, a povestit Schooley.

După ce a auzit ţipetele publicului curajos în ziua inaugurării toboganului Verruckt, constructorul a declarat că acesta este „cel mai tare tobogan care a fost construit vreodată“.

  A consemnat Angie Voicu

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite