FOTO Cele mai frumoase imagini din lume, din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista „National Geographic Traveler” şi-a desemnat câştigătorii concursului de fotografie din acest an, în care au fost înscrise imagini uimitoare din toate colţurile lumii, menite să sărbătorească diversitatea existentă pe glob.

Ca în fiecare an, mii de fotografi din toată lumea şi-au înscris creaţiile într-unul dintre cele mai vestite concursuri din domeniu. Anul acesta, mai mult de 15.500 de fotografi profesionişti, dar şi amatori, au trimis imagini pentru a intra în prestigioasa competiţie.

Wagner Araujo, marele câştigător al ediţiei din acest an, a primit, pe lângă laurii obişnuiţi, şi o expediţie în insulelele Galapagos, organizată de National Geographic. Aflată la a 25-a ediţie, competiţia scoate la iveală anual cele mai frumoase mărturii din locuri în care majoritatea oamenilor nu ajung timp de o viaţă.

image

(Cireşi înfloraţi, în Sakura, Japonia)

În 2013 a venit rândului unui fotograf care a prezentat o imagine dintr-o competiţie naţională de nataţie din ţara sa natală, Brazilia, în care participanţii au înotat în Rio Negro, numit aşa din cauza culorii apei.

image

(Queenstown, Noua Zeelandă, cunoscut drept „Capitala aventurilor din toată lumea”)

„Am făcut fotografia din apă, iar lentilele mele s-au udat complet. Dar era atâta energie în băieţii aceia că nu mi-am făcut niciun fel de grijă”, a explicat Araujo când s-a înscris în concurs.

image

(Parcul Masai Mara, din Kenya)

În afară de premiu şi expediţie, brazilianul va mai avea parte de o surpriză plăcută când îşi va vedea imaginea publicată în numărul „National Geographic”, din decembrie 2013.

image

Tipul fotografiilor înscrise arată diversele surse de inspiraţii, de la o bufniţă ascunsă într-un copac până la dansatori din Taiwan care îşi pictează feţele înainte de spectacol.

image

(Femeie care aduce apă lângă Bagan, Myanmar)

„În fiecare an, sarcina de a judeca imaginile devine din ce în ce mai grea. Calitatea fotografiilor este din ce în ce mai bună, iar diversitatea şi specificul creşte. Este incredibil să vezi, în fiecare an, cum creşte numărul fotografilor cu imaginaţie”, a spus Keith Bellows, redactorul-şef „National Geographic Traveler”, potrivit „The Daily Mail”. 

(Pescar ce aruncă plasa, ca strămoşii săi, în Bira, Indonesia)

image
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite