Destinaţiile exotice preferate de români pentru luna de miere: care este bugetul mediu pentru o astfel de vacanţă

0
0
Republica Dominicană, una dintre destinaţiile preferate de români pentru luna de miere. FOTO Arhiva
Republica Dominicană, una dintre destinaţiile preferate de români pentru luna de miere. FOTO Arhiva

Luna de miere reprezintă prima vacanţă importantă în familie pentru un cuplu. Tocmai de aceea, românii proaspăt căsătoriţi visează să-şi petreacă luna de miere într-un loc exotic, pentru o experienţă de neuitat, conform datelor oferite de o agenţie de turism specializată în vacanţele de familie.

În topul celor mai căutate destinaţii exotice aflate pe lista românilor care pleacă în luna de miere sunt cele din Asia, Oceanul Indian, Caraibe şi America Centrală, arată statisticile agenţiei Terra Tourism. 

Pachetele pentru Thailanda, Mexic, Singapore, Maldive, Mauritius sau Cuba, cu o sumă medie pentru o astfel de vacanţă de 1.500 de euro de persoană, sunt cel mai des alese pentru luna de miere.

Cuplurile care îşi permit o lună de miere exotică 

Destinaţiile preferate în ultimii ani au devenit Republica Dominicană, cu pachete cum ar fi cel pentru Sensimar Bavaro, hotel deschis recent, Insulele Maldive cu oferte pentru o săptămână la Hotel Sensimar Maafushivaru Maldives, Thailanda cu resortul Sensimar Khaolak Beachfront şi Mexic la Sensimar Riviera Maya, preferate pentru raportul bun calitate - preţ.


Destinaţiile exotice pentru luna de miere reprezintă alegerea cuplurilor tinere, cu o medie de vârstă de 30 - 35 de ani şi cu un venit peste medie. Aceştia sunt, de regulă, antreprenori, manageri, liber-profesionişti sau au un stil de viaţă care îi determină să caute relaxarea în locuri cât mai îndepărtate, precum o insulă exotică.

Oferte speciale în hotelurile Adults Only

Atunci când îşi aleg destinaţia pentru vacanţă, turiştii se arată interesaţi de plaje, posibilitatea practicării scufundărilor şi a sporturilor acvatice, de facilităţile hotelurilor, dar şi excursiile opţionale şi gastronomia locală. De regulă, specialiştii în turism recomandă pentru luna de miere hotelurile Adults Only, cu facilităţi destinate exclusiv adulţilor, unde aceştia se pot relaxa şi bucura nestingheriţi de intimitate şi de timpul petrecut împreună. Acest tip de hoteluri oferă pachete speciale pentru luna de miere, care includ aranjamente cu petale de trandafiri pe pat, ciocolată şi şampanie de bun venit, precum şi răsfăţ în doi la spa, masaje şi cine romantice.

Cele mai apreciate destinaţii pentru luna de miere rămân însă Republica Dominicană şi Mexic, zone pentru care se  oferă zboruri charter directe, tarife avantajoase şi unde cuplurile se pot bucura de hoteluri localizate pe plajă, înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi cu diverse facilităţi pentru adulţi, cum ar fi centre spa, terenuri de sport, programe de animaţie, restaurante à la carte, baruri şi cluburi de noapte, a precizat Oana Dunel, fondatorul şi directorul general al agenţiei de turism.

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite