Destinaţii city-break de Valentine’s Day: oraşul turistic unde este cel mai ieftin să petreci o zi romantică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madrid FOTO citylifemadrid.com
Madrid FOTO citylifemadrid.com

În urma unei cercetări realizate cu ocazia apropiatei sărbători de Sfântul Valentin, care a luat în calcul preţul total pentru un cocktail, o bere, două bilete la cinema, o cină pentru două persoane şi o călătorie cu taxiul, s-a făcut o estimare a bugetului pe care un cuplu de îndrăgostiţi trebuie să-l pună la bătaie pentru a petrece o zi romantică într-unul din oraşele turistice ale lumii, eventual într-un city-break.

Madrid s-a clasat pe primul loc în topul oraşelor turistice unde poţi petrece o zi romantică la un preţ rezonabil, în compania partenerului, capitala spaniolă încadrându-se în suma de 96 de euro pentru un un cocktail, o bere, două bilete la cinema, o cină pentru două persoane şi o călătorie cu taxiul, notează Daily Mail. 

Pe de altă parte, la Geneva, în Elveţia, aceeaşi trataţie ajunge la 230 de euro, iar la Londra se duce spre 157 de euro. Însă la Londra, accesul în Muzeul de Istorie Naturală şi Galeria de Artă Modernă Tate este gratuit, aşa că distracţia poate fi diversificată. 

În aceeaşi categorie cu Madrid poate fi inclusă Roma, la 112 euro, fără să mai punem la socoteală o vizită la celebra Fontana di Trevi, pentru că privitul este gratuit. Romantismul la New York este destul de „piperat“, la 161 de euro, în timp ce la Sidney, în Australia, o zi romantică face în buget o gaură de 139 de euro, ţinând cont că preţul mediu pentru un cocktail este de aproape 12 euro.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite