Cum vrea România să atragă mai mulţi turişti chinezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

România va încerca să atragă cât mai mulţi turişti chinezi şi va facilita în acest sens procesul de acordare a vizelor, în baza unui protocol care urmează să fie semnat în două săptămâni, a declarat luni preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea.

"Impreuna cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), inca din noiembrie, am depus la minister si am cerut deblocarea situatiei vizelor si facilitarea lor. Odata cu noul Guvern, s-a vorbit, am trimis adresa catre MAE (Ministerul Afacerilor Externe, n.r.) si catre IGI (Inspectoratul General pentru Imigrari, n.r.), cei care se ocupa de circulatia straina pe teritoriul Romaniei, ne-am intalnit in sedinta de lucru acum doua saptamani (...) In maxim doua saptamani se va semna protocol intre IGI, MAE, ANT si asociatiile agentiilor de turism, astfel incat sa deblocam situatia vizelor cu China", a afirmat Pavel Nedea, intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.

Ea a adaugat ca astfel un turist chinez ar putea primi viza pentru Romania in maximum sapte zile, termen care insa nu va fi valabil si pentru turistii romani care merg in China. Presedintele ANT afirma ca Ambasada Chinei de la Bucuresti a dat permisiune ca romanii care pleaca in China sa nu mai fie nevoiti sa vina sa isi depuna actele pentru viza, ci, daca vin printr-un touroperator, acel touroperator va veni cu toate pasapoartele si vor putea obtine viza.

Seful ANT a mentionat ca va fi necesara o vizita oficiala in China, depi Romania are la Beijing un birou de promovare turistica. "Turismul nu vorbeste limbaj politic, nu vorbeste de problemele si contextul international", precizeaza Nedea.

Ea a amintit si ca saptamana trecuta reprezentantii ANT si ANAT s-au aflat la Moscova, impreuna cu 20 de tour-operatori romani specializati pe incoming, pentru a atrage cat mai multi turisti rusi in statiunile romanesti. Jucatorii locali din turism vor sa profite mai ales de contextul international si sa atraga macar o parte din turistii rusi care pana acum isi faceau vacantele in Turcia, o piata care acum are de suferit din punct de vedere turistic, din cauza atentatelor.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite