Cum arată cele mai frumoase străzi din lume în 2021 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haju Lane, Singapore FOTO Shutterstock
Haju Lane, Singapore FOTO Shutterstock

Revista TIime Out a întocmit un nou clasament al celor mai frumoase străzi din lume, în 2021. Pe primul loc s-a poziţionat "Smith Street" din Melbourne, Australia, cunoscută pentru magazinele sale, baruri şi cafenele, muzică live şi restaurante. În top se regăsesc şi bulevarde aflate în oraşe din Europa, precum Barcelona sau Londra.

"Cele mai tari străzi din lume", au fost selectate de aproximativ 27.000 de locuitori ai oraşelor din întreaga lume. Pentru a primele zece străzi, editorii Time Out de la fiecare destinaţie au studiat străzile sugerate, concentrându-se pe mîncare, băuturi, ofertele culturale şi de viaţă de noapte ale nominalizatelor. Echipa a analizat, de asemenea, modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, care a fost mai important ca niciodată în pandemie. 

Top 10 cele mai frumoase străzi din lume

1. Smith Street, Melbourne, Australia

FOTO Shutterstock 

image

2. Passeig de Sant Joan, Barcelona, Spania

FOTO Shutterstock

image

3. South Bank, Londra, Marea Britanie

FOTO Shutterstock 

image

4. San Isidro, Havana, Cuba

FOTO Yarini Habana

image

5. Sunset Boulevard, Los Angeles, SUA

FOTO Shutterstock 

image

6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda

FOTO Shutterstock 

image

7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia

FOTO Shutterstock 

image

8. Haji Lane, Singapore

FOTO Shutterstock 

image

9. Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia

FOTO Shutterstock 

image

10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentina

FOTO Sorrel Moseley-Williams via cnn.com

image

După Smith Street din Melbourne, numărul doi pe listă este Passeig de Sant Joan din Barcelona. Strada spaniolă nu este la fel de faimoasă ca Las Ramblas, ​​dar este cunoscut pentru că este unul dintre primele coridoare verzi ale oraşului - are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci şi o mulţime de bănci. În prezent, găzduieşte şi piaţa alimentară Mercat de l'Abaceria, potrivit cnn.com. 

Pe locul trei pe listă se află South Bank din Londra, o arteră plină de viaţă a Tamisei, care găzduieşte Teatrul Naţional din Londra şi Teatrul Globe al lui Shakespeare. Strada este, de asemenea, cunoscută pentru priveliştea asupra catedralei St. Paul şi are o mulţime de restaurante, baruri şi terase.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite