Cu cât vor fi taxaţi turiştii care vor dori să viziteze şi să se fotografieze cu unul dintre cele mai populare obiective turistice din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roma este unul dintre oraşele europene care atrage milioane de turişti în fiecare an, interesaţi să viziteze nenumăratele obiective ale capitalei italiene. Mai nou, una dintre puţinele atracţii de care turiştii se puteau bucura în mod gratuit va putea fi vizitată şi fotografiată în schimbul unei taxe.

"La Bocca della Verità", celebrul monument plasat lângă Biserica Sfintei Maria din Roma, despre care legenda spune că mincinoşii îşi pot pierde degetele dacă îndrăznesc să-şi introducă mâna în Gura Adevărului, va putea fi văzut în schimbul unei taxe de 2 euro, informează publicaţia ”The Guardian”.

Taxa a fost stabilită de reprezentanţii bisericii de care aparţine monumentul care atrage sute de mii de vizitatori, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru renovarea lăcaşului de cult ridicat în secolul al VIII-lea. 

Fiecare bilet va permite realizarea unei singure fotografii lângă "Bocca della Verità", iar un preot va fi prezent în apropierea monumentului penru a se asigura că orice imagine în plus va fi taxată.

Despre originea lucrarii La Bocca della Verità nu se cunosc foarte multe lucruri. Unii specialişti susţin că ar fi o bucată dintr-o fântână romană din secolul I, alţii că ar fi un capac de canal vechi de 2000 de ani.

Părerile sunt împărţite şi în ceea ce priveşte zeitatea reprezentată pe faţada monumentului, care ar putea să fie Oceanus (zeul şi personificarea mărilor care înconjurau lumea locuită, cel mai mare dintre titani, fiul lui Uranus şi al Gaiei) sau o reprezentare antica a zeului râului Tibru. 

image

FOTO reidsitaly.com

Legendele care înconjoară faimoasa Gură a Adevărului vorbesc despre soţi gelosi care-şi forţau nevestele sa bage mana în gura monstrului pentru a verifica daca îi înşală sau nu, ţinând cont că gura se închidea şi reteza mâna mincinoşilor, dar şi despre preoţi care introduceau scorpioni în gura statuii pentru ca mitul să reziste mai departe. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite