Cele mai spectaculoase 15 destinaţii de vacanţă, votate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai spectaculoase
15 destinaţii de vacanţă

FOTO businessinsider.com
Cele mai spectaculoase 15 destinaţii de vacanţă FOTO businessinsider.com

Dacă încă nu aţi decis spre ce destinaţie să vă îndreptaţi în această vacanţă, turiştii cu experienţă vă oferă câteva sugestii.

Agenţia se turism „Travel + Leisure” a lansat ghidul celor mai impresionante locuri din lume „Best World Awards 2016”, care se bazează pe un studiu ce include răspunsuri de la mii de călători cu experienţă.

Având ca şi criterii de punctaj frumuseţea locurilor, condiţiile din hoteluri şi ofertele companiilor aeriene, agenţia a întocmit topul celor mai bune variante de pus pe lista destinaţiilor de vacanţă, scrie businessinsider.com.

Iată topul realizat de „Travel + Leisure”, pe baza răspunsurilor oferite de către turişti:

15. Cuzco, Peru

Situat la o altitudine de 3.400 m, Cuzco este poarta de acces catre Machu Picchu. Turiştii se pot bucura de arhitectura barocă sau se pot plimba pe frumoasele străzi ale oraşului. Cuzco este cunoscut pentru „Festivalul Soarelui”, fiind foarte apreciat de turişti, încă de la prima editie în 1944.

turism

FOTO businessinsider.com

14. Bangkok, Thailand

Capitala Thailandei este supranumită oraşul templelor şi al palatelor, fiind cunoscută şi ca „Oraşul Îngerilor”. Cel mai celebru obiectiv turistic din Bangkok este „Marele Palat”- reşedinţa Regelui Thailandei. Aici mai pot fi vizitate „Templul de smarald al lui Buddha”, „Templul lui Budha culcat” sau „Templul apusului”.

turism

FOTO businessinsider.com

13. Siem Reap, Cambodgia

Situată de-a lungul râului Siem Reap, între câmpurile de orez, capitala Siem Reap este una dintre cele mai cunoscute destinaţii din Cambodgia.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

12. Beirut, Liban

Beirut este capitala şi cel mai mare oraş din Liban. Printre obiectivele turistice foarte cunoscute în rândul turiştilor se numără „Piaţa Martirilor”, „Muzeul Naţional din Beirut” sau „Moscheea Mohammed Al-amin”.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

11. Roma, Italia

Cele mai importante obiective turistice ale Romei sunt „Palatul Doria Pamphilj” - una dintre cele mai cunoscute galerii de arta ale orasului, ”Piata Navona” si „Campo de Fiori”.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

10. Cape Town, Africa de Sud

Cape Town, capitala legislativă a Africii de Sud este cea mai populară destinaţie de vacanţă a regiunii. Printre obiectivele preferate ale turiştilor se numără „Capul Bunei Speranţe”, „Capul Leului” sau „Grădina Botanică din Cape Town”.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

9. Savannah, Georgia

Savannah este cel mai frumos oraţ din S.U.A şi se află la vărsarea fluviului cu acelaşi nume, în Oceanul Atlantic.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

8. Barcelona, ​​Spania

Barcelona este cunoscut pentru unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale sale „ Sagrada Familia”, dar şi pentru „Aquarium Barcelona”, „Muzeul Pablo Picasso” sau „Catedrala La Seu”.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

7. New Orleans, Louisiana

New Orleans este oraşul în care s-a născut Jazz-ul. Acest gen de muzică răsună pe străzile oraşului, combinat cu sunetul râului Mississippi.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

6. Kyoto, Japonia

Capitala culturală a Japoniei este impresionantă datorita peisajului de poveste. Fiind înconjurată de munţi plini de arţar, toamna frunzele acestora devin arămii, care dau impresia de flăcări. Printre obiectivele cele mai cunoscute se numără: „Templul de argint”, „Palatul imperial” sau „Parcul Maimuţelor”.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

5. Luang Prabang, Laos

Atracţia principală a turiştilor, dornici să exploreze locurile de o frumuseţe naturală, sunt cursele pe elefanţi. Luang Prabang păstează încă farmecul unui loc nedescoperit.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

4. Florenţa, Italia

Florenta este unul dintre cele mai frumoase şi romantice oraşe din lume. Printre obiectivele turistice îndrăgite de vizitatori se numără „ Ponte Vecchio”, „Gradinile Boboli”, „ Piaza Michelangelo”, „ Palatul Pitti” sau „ Palazzo Vecchio”.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

3. San Miguel de Allende, Mexic

Deşi este un oraş mic, San Miguel de Allende combină farmecul lumii vechi cu stilul de viaţă cosmopolit.

turism

FOTO businessinsider.com

2. Chiang Mai, Thailand

Turiştii care ajung în acest loc nu trebuie să rateze „Muzeul Naţional Chiang Mai”, unde pot vedea cele mai importante obiecte de artă şi meşteşugărit specifice culturii şi tradiţiilor regiunii de nord.

DESTINATII

FOTO businessinsider.com

1. Charleston, Carolina de Sud

Oraşul fondat in onoarea regelui Carol al II-lea al Angliei în 1670, încă păstrează aerul aristocratic al societaţii cu vilele georgiene si plimbarile cu trasurile trase de cai.

image

FOTO businessinsider.com

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite