Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa: pieţe de iarnă deja inaugurate şi cele care se vor deschide peste câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Zeci de tipuri de dulciuri şi produse tradiţionale, arome de vin fiert, colinde şi Moşi Crăciun plini de voie bună au dat deja startul sărbătorilor de iarnă odată cu deschiderea unora dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Turiştii au început deja să umple cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, astfel de evenimente cu tradiţie devenind adevărate atracţii turistice de sezon, numai bune de vizitat preţ de un city-break.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Viena

Aproximativ 25 de pieţe de Crăciun s-au deschis în Viena începând cu 21 noiembrie, tradiţia acestor evenimente datând din secolul 17. Una dintre cele mai frumoase astfel de pieţe sezoniere este organizată la Palatul Schonbrunn, târgurile urmând să-şi închidă porţile pe 3 ianuarie.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Budapesta

Pieţele de Crăciun s-au deschis încă din 12 noiembrie în capitala Ungariei, şi se vor închide abia după data de 6 ianuarie. În piaţa Vorosmarty se organizează an de an unul dintre cele mai celebre astfel de târguri, cu spectacole de marionete şi de muzică folclorică, vânzare de preparate tradiţionale şi obiecte realizate de meşteşugari.

image

FOTO budapestchristmas.com

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Praga

Praga le oferă localnicilor şi vizitatorilor imaginea spectaculoasă a unui brad impresionant adus din munţii Krkonose, care devine simbolul pieţei de Crăciun din oraş. Între 28 noiembrie şi 6 ianuarie, în piaţa Wenceslas, vă puteţi delecta cu specialităţi cehe, dar puteţi cumpăra şi alte lucruri interesante de la micii producători locali, cum este tămâia şi prăjiturile de casă.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Bruges

Deşi Bruxelles, capitala Belgiei, se află sub alertă de securitate din cauza recentelor atacuri teroriste de la Paris, trebuie să menţionăm că la Bruges a fost inaugurat deja, la 20 noiembrie, târgul de Crăciun care rămâne deschis până la 3 ianuarie. 

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Cracovia

Chiar mâine, la Cracovia, în Polonia, se deschide una dintre cele mai spectaculoase pieţe de Crăciun din Europa, care va primi oaspeţi până la 26 decembrie. Piaţa principală Rynek Glowny este împânzită de meşteşugari care vând obiecte din sticlă de Boemia şi ambră din regiunea Mării Baltice. Piaţa este vestită şi pentru scenele amenajate cu naşterea lui Iisus, făcute de familiile din oraş din placaj şi hârtie, alături de cele mai elaborate, comandate de autorităţi.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Berlin

Capitala Germaniei are aproape 60 de pieţe amenajate de Crăciun, unde tradiţia se împleteşte cu modernul. Până pe 27 decembrie, pieţele vor fi pline de curioşi, care se bucură de atmosferă şi de spectacolele de lumini care au loc în fiecare an.

image

FOTO secretescapes.com

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Stockholm

Piaţa de Crăciun Stortorget din Stockholm, capitala Suediei, este cea mai veche, însă în oraş se mai organizează alte patru astfel de evenimente. Carne afumată de ren şi covrigi cu şofran, dar şi dulciuri interesante se pot târgui din piaţa deschisă până la 23 decembrie.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite