Cele mai frumoase băi din hotelurile de pe glob

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Viceroy din insulele Caraibe FOTO: viceroyhotelsandresorts.com
Hotelul Viceroy din insulele Caraibe FOTO: viceroyhotelsandresorts.com

De la duşurile sub forma candelabrelor de cristal până la cabinele de baie situate în aer liber, hotelurile de pe mapamond servesc clienţilor doze de exclusivism sub forma unor inovaţii tehnlogice. Publicaţia „Travel and Leisure“ a alcătuit un top al celor mai romantice băi din lume, ale căror pereţi din mozaic şi cabine de duş reinventate trezesc interesul şi plăcerea oaspeţilor.

Hotelul Mondrian, Miami

Hotelul Mondrian este amplasat în cartierul South Beach, din Miami, fiind considerat un etalon al luxului şi AL extravaganţei datorită amenajărilor interioare, coordonate de Marcel Wanders, designer de origine daneză. Mondrian pune la dispoziţie oaspeţilor 600 de camere dotate cu facilităţi moderne, în timp ce podeaua din baie este acoperită cu gresie din mozaic albastru. Duşul, proiectat de Wanders, reprezintă un candelabru de cristale luminate cu LED-uri albe şi este dotat cu un tub din oţel inoxidabil.

Hotelul Viceroy, Caraibe

image

Este considerat un refugiu exotic pentru starurile de la Hollywood datorită camerelor spaţioase şi arhitecturii moderne. Duşurile sunt amplasate în exteriorul băilor, în aer liber, fiind separate printr-un geam de sticlă cu obloane de lemn.

Hotelul Alila Cha-Am, Thailanda

Frunzele palmierilor, plajele cu nisip alb şi apele golfului Thailandei alcătuiesc decorul exterior al hotelului Alila Cha-Am, considerat un refugiu tropical. Cu aproximativ 170 de camere, Alila Cha-Am este construit într-o manieră contemporană, care respectă, însă, cultura şi tradiţiile thailandeze. Duşurile hotelului sunt proiectate de compania germană Dornbracht, colosul ce a construit duşul pentru somnoroşi, adică un sistem ce îmbină cabina de duş şi tradiţioanla cadă de baie.

image

Hotelul Park Hyatt Maçka, Istanbul

Amplasat în cartierul Nisantasi din Istanbul, Park Hyatt Maçka este unul dintre hotelurile exclusiviste de pe mapamond datorită amenajărilor interioare şi serviciilor ireproşabile pe care le pune la dispoziţia clienţilor. În afara parfumurilor cu arome de iasomie şi trandafir create de francezul Blaise Mautin, hotelul Park Hyatt Maçka oferă clienţilor băi construite după modelul turcesc, cu scaune din piatră încălzite şi saune. Laolaltă cu pardoselile încălzite, băile hotelului din Istanbul au chiuvete din piatră, numite „kurna“,  folosite pentru a colecta apa rece.

image
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite