Cel mai puţin vizitate ţări din lume: Moldova, pe „podium“ în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), cu sediul în Madrid, a dezvăluit topul celor mai puţin vizitate ţări din lume, iar în ceea ce priveşte statele europene, Moldova se află, din păcate, între primele trei cele mai sărace în vizitatori.

Potrivit clasamentului citat de publicaţia „The Telegraph“, ţara din Europa cu cel mai scăzut număr de turişti este San Marino. Doar 60.000 de persoane au vizitat anul trecut microregiunea muntoasă înconjurată de teritoriul italian. 

Totuşi în San Marino turiştii au ce vedea: centrul istoric, care datează din secolul al XIII-lea, cu turnurile de fortificaţie, ziduri, porţi imense şi bastioane impresionante, precum şi bazilica în stil neoclasic din secolul al XIX-lea şi piaţeta, au fost incluse în Patrimoniul Mondial Unesco în 2008, împreună cu Muntele Titano. 

image

A doua cea mai puţin vizitată ţară europeană este Liechtenstein, cu 69.000 de turişti în 2016. Situată între Austria şi Elveţia, ţara vorbitoare de limba germană are un peisaj montan uluitor, ideal pentru drumeţii, ciclism montan şi sporturi de iarnă. De asemenea, aici poate fi admirat Castelul Vaduz, o cetate din secolul al XII-lea, în timp ce capitala omonimă are o frumoasă galerie de artă contemporană şi un muzeu poştal. 

image

Moldova este clasată pe locul trei în topul celor mai sărace ţări din Europa în materie de turişti. Anul trecut, vecina României a fost vizitată de 121.000 de străini, însă jurnaliştii de la „The Telegraph“ îşi îndeamnă cititorii să nu rateze fortăreţele medievale, fortificaţiile romane şi Orheiul Vechi. 

În ceea ce priveşte ţările asiatice, cel mai slab flux de turişti este în Timor-Leste (66.000 de vizitatori). Jumătatea estică a insulei Timor este înconjurată de recife de corali, în timp ce interiorul este împrejmuit de păduri montane. Ţara dispune, de asemenea, de o bogăţie de clădiri coloniale din epoca portugheză, iar peşterile Ile Kere Kere conţin picturi fascinante, care au fost datate cu peste 13.000 de ani în urmă. 

image

A doua cea mai slab vizitată ţară din Asia este Bhutan (155.000 de turişti), urmată de Bangladesh (125.000) şi Brunei (219.000).

Ţările din Oceania cu cei mai puţini vizitatori sunt Kribati (4.000) şi Tuvalu (2000). Guyana Franceză a fost vizitată anul trecut de doar 199.000 de turişti, ceea ce o transformă în cea mai puţin vizitată ţară din America de Sud, în timp ce Africa este reprezentată de patru ţări cu un număr mic de turişti – Sao Tome & Principe (8.000), Comoros (24.000), Sierra Leone (74.400) şi Djibouti (51.000).

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite