Cel mai mare vas de croazieră din lume a plecat în prima călătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vas de croazieră mai mare decât Tinanicul şi decât înălţimea Turnului Eiffel a pornit, joi, în prima sa călătorie, scrie AFP.

Harmony of the Seas, vas-mamut care a costat un miliard de euro, a plecat, joi, din portul francez Saint-Nazaire. Mii de oameni s-au adunat pe mal să privească evenimentul.

500 de persoane, printre care echipajul şi oficialii companiei care operează nava şi ai celei care a construit-o, s-au aflat la bord pentru prima cursă-test, care va dura până duminică.

Nava are 16 punţi, o înălţime de 70 de metri şi o lungime impresionantă, de 362 de metri, fiind cu 50 de metri mai lungă decât înălţimea Turnului Eiffel.

Trei piloţi s-au antrenat într-un simulator timp de un an pentru a putea manevra colosul şi a-l scoate din estuarul portului Saint-Nazaire.

A fost nevoie de şase nave-tractor pentru a scoate nava în mare.

image

FOTO AFP

Când va fi dată în folosinţă, nava va putea avea simultan la bordul ei 6.000 de pasageri, alături de 2.000 de membri ai echipajului. 

Harmony of the Seas este la fel de lungă, dar cu un metru mai lată, decât cele mai mari nave de croazieră care operează în prezent - Allure of the Seas şi Oasis of the Seas.

Următoarele teste vor avea loc până la finele lunii aprilie, iar nava va fi livrată oficial pe 12 mai.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite