Ce oraş din România a fost inclus de jurnaliştii de la The Independent în topul destinaţiilor ce merită a fi vizitate în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara
Timişoara

Un oraş din România este recomandat de jurnaliştilor de la The Independent ca fiind o destinaţie ce merită vizitată în anul 2021, alături de alte opt oraşe din Europa.

Cotidianul britanic The Independent a inclus Timişoara pe lista destinaţiilor care merită vizitate în anul 2021

Pe lista făcută de jurnaliştii britanici se află Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croaţia), Wroclaw (Polonia), Sète (Franţa), Lahti (Finlanda), Düsseldorf, (Germania), Cork (Irlanda), Braga (Portugalia) şi Timişoara (România). Acestea au fost sau vor fi Capitale Europene ale Culturii.

„O altă Capitală Europeană a Culturii, de această dată pentru anul 2023 (trebuia să deţină acest titlu anul viitor, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei). Poate că nu aţi auzit de cel mai mare oraş din vestul României, dar toate acestea îi dau mai mult farmec. Aflat pe malul nordic al râului Bega, oraşul Timişoasa este uneori numit şi Mica Vienă datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei sale bogate şi a melanjului de culturi care şi-au lăsat amprenta. Romanii, tătarii, turcii, austriecii şi germanii pot fi recunoscuţi în stilul oraşului. Găzduieşte deja spectacole muzicale şi teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va creşte, fără îndoială, în următorii câţiva ani, în contextul în care se pregăteşte pentru mandatul de Capitală Europeană Culturală”, scriu jurnaliştii de la The Independent.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite