Cât trebuie să stăm la coadă pentru a vizita cele mai cunoscute obiective turistice din lume: locurile în care se pierde cel mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii care vor să viziteze Catedrala Sfântul Petru din Roma trebuie să stea la coadă, în medie, 1,5 ore/FOTO www.romewise.com
Turiştii care vor să viziteze Catedrala Sfântul Petru din Roma trebuie să stea la coadă, în medie, 1,5 ore/FOTO www.romewise.com

De multe ori, bucuria vizitării unui obiectiv turistic celebru dispare în mare parte din cauza timpului nesfârşit pe care trebuie să-l pierdem la coadă la bilete. Indiferent de ora la care mergem în aceste locuri, tot va trebui să stăm mult timp la rând pentru a putea intra. Iar prin acest chin trec milioane de turişti din întreaga lume.

Site-ul de turism Get Your Guide a calculat durata medie pe care o petrec la coadă turiştii care vor să viziteze câteva obiective celebre din Europa. Cel mai greu este pentru vizitatorii din Roma, care trebuie să piardă în total peste 7 ore dacă vor să vadă principalele obiective din oraş.

Astfel, la Catedrala Sfântul Petru timpul de aşteptare este în medie de 1,5 ore, la Vatican şi Capela Sixtină este de 2 ore, la fel şi la Colosseum. Este de înţeles însă, având în vedere că fiecare dintre aceste obiective este vizitat anual de 5-7 milioane de turişti.

Nici la Paris viaţa turiştilor nu este prea roz. Ei pierd în total 5 ore ca să viziteze Turnul Eiffel (timpul de stat la coadă este de 2 ore în medie), catacombele (2 ore) şi Muzeul Luvru (1 oră). În total, peste 17 milioane de vizitatori vin anual să vadă aceste obiective.

Un cuplu se sărută în faţa Turnul Eiffel cu ocazia Valentine's Day FOTO AP

(Turiştii care vor să urce în Turnul Eiffel trebuie să aşteptae în medie 2 ore/FOTO Arhiva Adevărul)

Şi la Londra timpul de aşteptare este de 5 ore, fiind împărţit astfel: 1 oră la Catedrala St Paul, 1,5 ore la Turnul Londrei, 2,5 ore pentru a urca în roata London Eye.

Tot 5 ore în medie pierd cei care vor să vadă principalele obiective turistice din Amsterdam: 1,5 ore stau la coadă la Muzeul Van Gogh, 2,5 ore la intrarea în casa Annei Frank şi o oră la celebrul Rijksmuseum.

La Barcelona durata totală de aşteptare este de 4 ore: 1,5 ore se stă la rând pentru vizitarea catedralei Sagrada Familia, o oră la Muzeul Picasso şi o oră şi jumătate la Casa Batllo.

image

(Pentru a vizita Sagrada Familia, turiştii trebuie să stea la rând în medie 1,5 ore/FOTO Arhiva Adevărul)

Turiştii din New York sunt ceva mai norocoşi: ei pierd la coadă numai 3 ore, dacă vor să viziteze Empire State Building (1,5 ore), Muzeul Metropolitan de Artă (1 oră), The Top of The Rock (30 de minute).

Pentru a evita aceste cozi şi timpul pierdut, există soluţii recomandate de experţii în turism. Le puteţi citi AICI! Astfel, în loc să staţi ore în şir la rând, puteţi vizita mai multe obiective în timpul acesta sau va puteţi relaxa la o terasă ori printr-o plimbare liniştită.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite