Cât costă să petreci Crăciunul în Laponia şi care sunt cele mai tari experienţe de care ai parte în ţara lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un loc magic dar cât se poate de real. Laponia este luată cu asalt, inclusiv de români, fiindcă este una dintre cele mai ieftine, ofertante şi practice destinaţii. Ţara lui Moş Crăciun, destinaţia către care toţi copiii trimit scrisori imaginându-şi că este un loc mult prea îndepărtat pentru a putea fi vizitat, se află la doar cinci ore de România.

Străbăută de Cercul Polar, Laponia cuprinde o treime din suprafaţa Finlandei şi se întinde între Rusia, Suedia şi Norvegia. Farmecul Laponiei constă în faptul ca şi-a păstrat unicitatea şi a rămas un tărâm al liniştii, al pădurilor nesfârşite, al tradiţiilor şi obiceiurilor populaţiei Sami. Turiştii au parte aici de privelişti şi fenomene naturale nemaiîntalnite: doar cinci ore de lumină pe zi, Aurora Boreală şi senzaţia că cerul este foarte aproape de pământ din cauza purităţii aerului şi a luminii foarte intense.

În ceea ce priveşte costul pachetelor turistice pentru Laponia, acestea încep de la 1000-1500 de euro de persoană, însă experţii spun că este o investiţie pe care nu ai cum să o regreţi. 

Ţara lui Moş Crăciun nu este un loc de poveste doar pentru cei mici, turiştii de toate vârstele pot avea parte de experienţe inedite. „Te poţi plimba cu sania trasă de câini husky, vizitezi ferme de reni sau poţi încerca snowmobile. Poţi degusta toate produsele tradiţionale finlandeze, iar carnea de ren este chiar gustoasă. Întâlnirea cu Moş Crăciun este activitatea preferată de toată lumea. Turiştii merg la el acasă – în satul Moşului de lângă oraşul Rovaniemi - şi sunt invitaţi să pregătească dulciuri împreună cu Doamna Crăciun. La final, fiecare primeşte un cadou personal din mâna Moşului. Experienţa chiar este una de poveste“, a povestit Elena Anghel.

Turiştii pot vizita renii lui Moş Crăciun, deja instruiţi pentru tragerea saniei, şi chiar îi pot pune la treabă pentru o plimbare pe zăpadă. Tot într-o sanie, dar una trasă de câini husky, se pot distra vizitatorii dornici de senzaţii mai intense. După ce primesc toate instrucţiunile necesare pentru a mânui o sanie trasă de husky, turiştii pot încerca o cursă în care să se simtă ca exploratorii polari sau căutătorii de aur. În fine, o plimbare cu snowmobilul dezvăluie peisajele fascinante ale Laponiei, pentru că puteţi merge prin păduri încărcate de zăpadă şi peste lacuri îngheţate. 

Aflată la Cercul Polar, staţiunea oficială de schi a lui Moş Crăciun, Levi, are cele mai mari pârtii de schi din Finlanda, găzduind anual evenimentele din cadrul Cupei Mondiale de Schi.

Cât costă să petreci Crăciunul în Laponia şi ce destinaţii exclusiviste aleg românii pentru Revelion

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite