Cât costă o vizită la Acropole, în Atena, fără aglomerație sau stres? Prețul ajunge la mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din luna aprilie a anului 2024, ghizii din Grecia vor organiza tururi private prin faimoasa Acropolă, dar acestea costă mii de euro.

foto Acropole Grecia
Cât costă o călătorie în Acropole fără aglomerație sau stres?

Associated Press a relatat sâmbătă că Grecia va începe să ofere aceste tururi de la 1 aprilie 2024. Potrivit AP, oua ofertă de tur preferențial va permite ca maximum patru grupuri de turiști cu până la cinci persoane fiecare să viziteze situl arheologic. Fiecare grup va plăti 5.000 de euro, ceea ce înseamnă un preț de aproximativ 1.000 de euro de persoană.

Tururile ghidate vor fi programate în afara orelor obișnuite de lucru - de la 7:00 la 9:00 sau de la 20:00 la 22:00 - pentru a ajuta la satisfacerea cererii din partea vizitatorilor pasionați de istorie, potrivit AP.

Am decis să punem în aplicare (măsura)... pentru că există cerere, oamenii au cerut-o”, a declarat pentru AP Nikoletta Divari-Valako, șefa departamentului de dezvoltare a resurselor culturale din cadrul ministerului. „Nu va dăuna sitului arheologic, ba chiar va contribui la o mai bună promovare a acestuia, iar veniturile vor fi reinvestite în proiecte culturale și monumente”.

Reprezentanții Ministerului Culturii din Grecia nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Business Insider.

Acropole este un loc turistic popular în Atena, care atrage zeci de mii de vizitatori pe zi. Cetatea sa găzduiește mai multe artefacte și situri istorice, inclusiv Partenonul. În august, oficialii greci au anunțat că vor limita numărul de turiști la 20.000, după ce turismul excesiv a afectat Europa în această vară.

La momentul respectiv, ministrul grec al culturii, Lina Mendoni, a declarat la un post de radio local că au implementat plafonul pentru a preveni daunele.

În acest an au avut loc o serie de incidente în Europa, inclusiv în Grecia, cu turiști care s-au comportat prost. În septembrie, un turist a fost arestat la Acropole după ce poliția a declarat că a încercat să fure bucăți de marmură antică. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite