Care sunt cele mai vizitate ţări din lume? Pe ce loc se află România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa este cea mai vizitată ţară din lume FOTO Shutterstock
Franţa este cea mai vizitată ţară din lume FOTO Shutterstock

Există un motiv anume pentru care mii de persoane se strâng în fiecare zi în jurul Turnului Eiffel. Nu numai că este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Franţa, dar, potrivit datelor oferite de Banca Mondială, şi pentru că Franţa este cea mai vizitată ţară din lume, scrie „Huffington Post“.

Banca Mondială a strâns date de la aproape fiecare ţară din lume, având în vedere faptul că un „turist“ este orice persoană care călătoreşte într-o altă ţară decât cea natală şi a cărui vizită nu se desfăşoară în interes de serviciu. Ţinând cont de lipsa metodelor standardizate de numărare pentru fiecar loc menţionat în studiu, există diferenţe minore de la ţară la ţară.

În alcătuirea sondajului, Banca Mondială a avut în vedere date care provin din statisticile de la frontieră (poliţie, imigraţie), dar care au fost completate şi de anchete de frontieră. În alte cazuri, datele provin de la unităţile unde turiştii se cazează. Însă, în unele ţări, numărul de sosiri este limitat la sosirile pe calea aerului, iar pentru altele se rezumă doar la cazarea hotelieră.

Pe primul loc se află Franţa cu aproape 79,5 milioane de vizitatori în 2011, urmată de Statele Unite ale Americii, care au strâns 62,3 milioane de vizitatori. 

Pe locul trei se află China cu aproximativ 57,6 milioane de turişti.

România a fost vizitată în anul 2011 de 1,5 milioane de turişti, aflându-se pe ultimele locuri într-un clasament al celor mai vizitate ţări din Europa. Ţări şi mai puţin vizitate decât România sunt Islanda, Letonia, Muntenegru sau Malta.

Setul complet cu datele cele mai recente datează din 2011. Un reprezentant al Băncii Mondiale a explicat, printr-un e-mail, jurnaliştilor de la „Huffington Post“ că datele pentru anul 2012 nu vor fi disponibile mai devreme de anul 2014. Motivul cel mai plauzibil ar fi acela că este nevoie de timp pentru a aduna date despre regiunile mai isolate.

Ce ţări se află pe celelalte locuri din top 10:

4. Spania cu 56, 7 milioane de turişti

5. Italia cu 46,1 milioane de turişti

venetia

Italia, Veneţia

6. Turcia cu 29,3 milioane de turişti

istanbul

Tucia, Istanbul

7. Marea Britanie cu 29,2 milioane de turişti

8. Germania cu 28,4 milioane de turişti

orase fantoma foto wikipedia

9. Malaysia cu 24,7 milioane de turişti

10. Mexic cu 23,3 milioane de turişti

mexic
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite