Bulgaria, Turcia şi Grecia - destinaţiile de vacanţă preferate de români pentru vara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Bulgaria, Turcia şi Grecia sunt preferatele românilor pentru vacanţele din această vară, potrivit unei analize realizate de TUI, care evidenţiază faptul că siguranţa şi flexibilitatea au devenit esenţiale în planificarea călătoriilor

„Imediat ce restricţiile de călătorii au fost relaxate, am observat o creştere accentuată a rezervărilor pentru vacanţe”, susţine Gottfried Math, Managing Director în cadrul grupului de turism TUI Austria & CEE. Când vine vorba despre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru România, în top trei intră oraşul Burgas din Bulgaria, regiunea Antalya din Turcia, precum şi însoritele insule din Grecia.

Bulgaria rămâne cea mai căutată destinaţie de vară 

Bulgaria este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru românii care aleg să călătorească prin intermediul grupului de turism TUI. Atât tinerii, cât şi familiile cu copii apreciază preţurile accesibile de pe coasta Mării Negre şi preferă să îşi petreacă concediul în nordul litoralului bulgăresc - în zona Nisipurilor de Aur -, ori în partea de sud - în regiunea Sunny Beach. În general, gama extrem de variată de opţiuni hoteliere din Bulgaria sunt preferate de cuplurile care oferă atenţie bugetului, de către familii sau de cei care călătoresc singuri. De pildă, TUI oferă nouă hoteluri de brand în Bulgaria, printre care TUI Kids Club, TUI Blue „pentru familii”, trei hoteluri TUI Suneo şi patru hoteluri RIU.

A doua cea mai căutată destinaţie de către români – Turcia - este cunoscută pentru resorturile sale premium all-inclusive, iar foarte mulţi clienţi apreciază standardele înalte de calitate şi nivelul de siguranţă oferit. În plus, Turcia oferă un raport preţ-calitate imbatabil, chiar şi în lunile aglomerate de vară. O mie de hoteluri din programul TUI s-au redeschis deja în regiunea Antaliei. Per total, TUI are în ofertă peste 2.500 de hoteluri în Turcia, printre care patru cluburi Robinson, cinci cluburi TUI Magic Life, 11 hoteluri TUI Blue şi două hoteluri TUI Kids Clubs.

Oferta TUI pentru Grecia, cea de-a treia cea mai căutată destinaţie de vară, include peste 4.500 de hoteluri. Cele şase cluburi Robinson şi TUI Magic Life sunt extrem de populare, la fel ca şi cele 40 de hoteluri TUI Blue, TUI Kids Club and TUI Suneo, dar şi unităţile din lanţurile de hoteluri Grecotel şi Atlantica.

Destinaţii pentru amatorii de vacanţe active

Iubitorii de vacanţe active pot opta pentru hoteluri care le oferă condiţii ideale în petrecerea unui sejur de vis. Zonele cu piscine - ce includ piscine speciale pentru copii  şi tobogane de apă - invită la distracţie, iar familiile pot alege şi dintr-o gamă extinsă de activităţi de amuzament. De pildă, hotelul TUI Blue Nevis, amplasat lângă staţiunea bulgărească Sunny Beach, oferă familiilor cu copii posibilitatea să se bucure de distracţie şi plajă, în egală măsură. 

Recent deschis, TUI Magic Life Belek de pe riviera turcească numără 594 de camere dispuse similar unui sat, cu o zonă extinsă de grădină. Clubul reprezintă o destinaţie de vacanţă ideală pentru familii, oferind numeroase activităţi atractive pentru copii şi adolescenţi. 8 piscine şi un parc acvatic cu 10 tobogane stau la dispoziţia clienţilor, care pot alege să practice şi dintr-o serie de sporturi acvatice. 

În Creta (Grecia) şi-a deschis uşile noul Robinson Ierapetra: un club localizat pe coasta de sud a insulei, pe o plajă de 2 kilometri, cu pietriş fin şi stânci impresionante. Al treilea club din Grecia este un adevărat El Dorado pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţe active – indiferent că sunt cupluri, călători singuri sau familii.

Vacanţele din 2021 au preţuri avantajoase

Grupul de turism oferă întotdeauna promoţii atractive, cu preţuri accesibile pentru cei care caută vacanţe last-minute. În plus, preţurile pentru călătorii au scăzut în comparaţie cu cele de anul trecut. 

„Le oferim clienţilor costurile mai mici pe care le-am renegociat cu hotelurile. În plus, avem tarife reduse şi cu kerosenul. Cu toate acesta, vedem o creştere a valorii rezervărilor de până acum”, a explicat Gottfried Math, Managing Director în cadrul grupului de turism TUI Austria & CEE, adăugând că turiştii profită de ofertele low-cost pentru a accesa apoi upgrade-uri către următoarele categorii de camere, pentru a adăuga nopţi de cazare la şederea lor, a-şi asigura transferuri private către locaţie sau pentru a alege servicii suplimentare de mâncare. „Observăm cum clienţii noştri caută să se răsfeţe în vacanţă”, subliniază reprezentantul TUI.

Siguranţa şi flexibilitatea au devenit esenţiale în planificarea călătoriilor 

La ora actuală, siguranţa şi flexibilitatea în momentul rezervării au devenit foarte importante pentru turişti. Din acest motiv, grupul TUI a introdus tariful Flex, care le oferă turiştilor opţiunea de a modifica datele sau de a anula pachetele cu transport aerien fără niciun cost suplimentar, dacă aceste modificări se fac cu până la 14 zile înainte de sosire. În cazul unei anulări, clienţilor li se returnează întreaga valoare a vacanţei, inclusiv tariful Flex. Această ofertă a fost preferată de clienţi, iar peste 80% din rezervările noi includ tariful Flex.

În strânsă colaborare cu partenerii săi prezenţi la destinaţii, grupul garantează vacanţe sigure la malul mării cu ajutorul unui plan în 10 puncte pregătit pentru managementul hotelurilor. Astfel, în ciuda celor mai extinse măsuri de siguranţă şi igienă posibile, turiştii se pot aştepta la vacanţe relaxate şi variate.

Tot pentru a garanta siguranţă sporită, toate călătoriile includ automat şi gratuit asigurarea de călătorie Covid-Protect, care acoperă costurile îngrijirii potrivite în cazul unei călătorii într-o zonă de risc, precum şi o consultaţie medicală  virtuală, un test Covid, zboruri dus-întors garantate, precum şi acoperirea cheltuielilor asociate tratamentelor şi şederii la hotel.

Turismul, încotro? Continuarea vaccinării şi opţiunile variate de testare dau posibilitatea călătoriilor în siguranţă

În ceea ce priveşte cea de-a doua jumătate a anului 2021, reprezentanţii TUI privesc cu optimism lunile ce vin. „Continuarea vaccinării şi opţiunile îmbunătăţite de testare construiesc fundaţia necesară călătoriilor în siguranţă. Ne aşteptăm să vedem o revenire puternică, în specială pe perioada verii, şi credem că zborurile de pe multe rute vor fi rezervate rapid în timpul vacanţelor estivale”, punctează Gottfried Math.

Grupul german TUI este cel mai mare operator de turism din lume. Cu sediul în Germania, grupul este listat pe FTSE 250, cel mai important index din cadru London Stock Exchange, precum şi pe Freiverkehr din cadrul Bursei de Valori din Frankfurt. 

Grupul oferă servicii integrate de turism pentru aproximativ 28 milioane de clienţi, dintre care 21 milioane provin din companii naţionale din Europa. Prin activitatea sa, grupul include peste 400 de hoteluri şi resorturi cu branduri premium precum RIU, TUI Blue şi Robinson, dar şi 15 nave de croazieră, de la MS Europa şi MS Europa 2 în clasa de lux şi nave de expediţii la flota Mein Schiff operată de TUI Cruises şi navele de croazieră de la Marella Cruises din Anglia. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite