Un truc simplu pentru a curăţa cartofii fierţi cât mai repede şi fără efort
0Decojirea cartofilor este o activitate plictisitoare, care deseori ţine destul de mult. Există însă diferite trucuri pentru cu curăţare mai rapidă, iar unul dintre acestea este cel publicat pe YouTube de Dave Hax.
Pentru a decoji repede un cartof, mai întâi tăiaţi de jur împrejur, pe o linie orizontală, coaja, nu foarte adânc. Apoi, cartofii astfel crestaţi trebuie puşi într-o oală. Lăsaţi oala pe foc, adăugaţi apă fiartă şi aşteptaţi să dea în clocot.
După ce au fiert cartofii, folosiţi o sită pentru a scurge apa. Cartofii trebuie răciţi turnând peste ei apă rece. La final, tot ce mai aveţi de făcut este să curăţaţi uşor, cu mâna, coaja de pe ei, care se va desprinde foarte uşor.
Vedeţi în acest scurt filmuleţ toţi paşii necesari.