Spaghete din înghețată. Cum se pregătește desertul care a cucerit Germania VIDEO FOTO

0
Publicat:

Seamană perfect cu un un preparat clasic italian făcut din paste, dar, în realitate, e un desert delicios și ușor de pregătit.

La prima vedere, avem în față un „munte“ de spaghete scăldate-n sos de roșii și presărate cu parmezan din belșug. De fapt, în farfurie se află arome dulci și răcoritoare de vară: înghețată de vanilie, sos de căpșune, fulgi de ciocolată albă.

Este desertul care a cucerit Germania și pe care îl poți întâlni în meniurile multor gelaterii: Spaghettieis. Adică spaghete din înghețată. Și, chiar dacă la început ar putea induce clienții în eroare, din cauza asemănării izbitoare cu preparatul italian, este exact ceea ce îi spune numele.

Spaghettieis este un desert preparat din înghețată împinsă printr-o presă de cartofi, astfel încât să capete forma spaghetelor. „Pastele“ sunt acoperite cu un piure fin de căpșune (sau zmeură, fructe de pădure) și ciocolată albă rasă, care imită parmezanul.

Acest desert este creația lui Dario Fontanella, proprietarul Eis Fontanella Eismanufaktur din Mannheim. În 1969, visul lui a fost să creeze un desert din înghețată, inspirat de o prăjitură clasică franceză: Mont Blanc. Mont Blanc este un desert care conține piure de castane, iar Dario Fontanella, impresionat de forma de vermicelli dată acestui piure, a întrebat-o pe chelneriță cum a fost realizat. Răspunsul a fost simplu: cu o presă pentru piureul de cartofi.

Imediat m-am gândit imediat să recreez această formă cu înghețata de la gelateria tatălui meu“, a declarat Fontanella, potrivit BBC.

Întors în Mannheim, a testat rețeta, dar și-a dat seama că, pentru ca desertul să aibă forma dorită, atât presa de cartofi, cât și farfuria, trebuie să fie foarte reci. Desertul său a avut foarte mare succes și, mai apoi, a fost servit în toată Germania. Însă originalul este cel din Mannheim.

Iată cum se prepară spaghetele din înghețată

Ingrediente

  • înghețată de vanilie
  • sos de cpășune
  • ciocolată albă rasă
  • frișcă bătută

Se pun la congelator presa pentru cartofi și farfuriile pe care se va servi desertul, minimum 20 de minute.

Se formează un glob de frișcă direct pe farfurie, cu ajutorul unui poș sau cu o lingură. Se pune înghețata în presă și se formează „spaghetele“ direct peste frișcă. Se adaugă sos de căpșune și ciocolată rasă și se servește imediat.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite