Roşiile şi bananele, printre cele şase alimente care nu ar trebui păstrate niciodată în frigider
0
Unele mâncăruri se strică mai repede, se înnegresc sau îşi schimbă gustul sau textura dacă sunt păstrate în frigider. În cazul roşiilor şi al bananelor, de exemplu, refrigerarea nu este cea mai bună idee.
Deşi uneori suntem tentaţi să păstrăm majoritatea alimentelor în frigider, în ideea că astfel acestea vor rezista mai mult, această alegere nu este întotdeuna una înţeleaptă. Anumite produse se strică mai repede ori au gustul sau textura afectate atunci când sunt puse la rece, potrivit publicaţiei „The Independent”:
Roşiile
În cazul roşiilor, păstrarea în frigider nu este foarte recomandată, afectându-le coacerea şi contribuind la distrugerea aromei. Potrivit doctorului Joseph Mercola, frigiderul schimbă structura chimică şi reduce cantitatea de compuşi volatili din fruct, distrugându-i aroma. Textura şi culoarea tomatelor pot fi, de asemenea, afectate de temperaturile scăzute.
Cartofii
Cartofii trebuie să fie depozitaţi într-un loc rece şi uscat, fie într-o pungă de hârtie, fie într-o pungă de nailon găurită, pentru a rămâne uscaţi, dar nu este recomandat să îi depozităm în frigider. Dacă sunt refrigeraţi, cartofii îşi schimbă textura şi devin mai dulci, odată gătiţi.

Ceapa
Cepele curăţate trebuie să fie păstrate într-un loc rece, uscat şi aerisit, nu în frigider. Potrivit National Onion Association, ceapa poate fi păstrată în frigider doar dacă este cumpărată gata curăţată sau tăiată. În aceste cazuri, însă, trebuie păstrată o umiditate scăzută.
Pâinea
Pâinea nu trebuie, sub nicio formă, păstrată în frigider, potrivit seriouseats.com. În timp ce congelarea pâinii, realizată în condiţii corecte, poate încetini uscarea pâinii, dacă este păstrată în frigider aceasta se usucă mult mai rapid. Pe scurt, temperatura rece cauzează cristalizarea mai rapidă a amidonului, grăbind procesul de uscare.

Bananele
În cazul bananelor, cele coapte pot fi păstrate în frigider. Pe de altă parte, bananele verzi vor rămâne necoapte dacă sunt ţinute la rece, iar coaja lor se va înnegri.
Usturoiul
Usturoiul păstrat în frigider sau în pungi de plastic se va râncezi. Cea mai bună modalitate de păstrare a usturoiului este depozitarea lui, la temperatura camerei, într-un loc uscat, întunecat şi aerisit.
