Cum să faci cea mai sănătoasă îngheţată naturală pentru copilul tău
0
Suntem bombardaţi pe toate canalele de informare despre alimentaţia sănătoasă. Există o adevărată isterie în legătură cu acest aspect, cu caloriile pe care le conţin alimentele, cu E-urile, cu nitriţii şi nitraţii. Ce dăm copilului la desert este o altă problemă care frământă tot mai mulţi părinţi. O îngheţată naturală este o alegere perfectă pentru toţi.
Îngheţata a fost întotdeauna una din preferatele celor mici, spre îngrijorarea părinţilor: ”e plină de E-uri”, ”e făcută doar din prafuri”, ”e prea rece, face roşu în gât”, sunt doar câteva dintre grijile pe care adulţii şi le fac atunci când cel mic cere o îngheţată. Însă o reţetă simplă şi rapidă ne poate salva de aceste griji. În plus, că tot se aprope sezonul cald, o îngheţată făcută în casă din fructe poate să îi bucure atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.
”De câte ori o prepar, cei mici abia aşteaptă să mănânce îngheţată, iar eu sunt liniştită că ştiu exact ce conţine şi se poate consuma şi mai puţin rece, pentru că nu se transformă în lichid”, spune Maria, o mămică de 36 de ani din Baia Mare.

”Reţeta am găsit-o pe internet, în mai multe variante, însă cea preferată de copiii mei este cea de banane cu căpşuni”, începe ea. ”Îmi place să le dau copiilor banane, pentru că ştiu că sunt foarte sănătoase, aşa că le cumpăr mereu. Dar ei nu întotdeauna le mănâncă pe toate, iar după ce încep să se facă pete maronii, sunt convinsă că nu le vor mai consuma. Atunci, le curăţ şi le tai bucăţele şi le bag la congelator, pentru că vine vremea să prepar din ele ceva bun”, mai spune ea.
Pentru reţeta de îngheţată de banane cu căpşuni nu are gramaje fixe, dar le ”cântăreşte din ochi”.
”Folosesc cam două banane congelate, o mână de căpşuni congelate şi cam 50 ml de lapte”, mai spune băimăreanca.

Toate acestea se pun la blender şi se mixează câteva minute, până când totul devine o pastă densă. ”Deocamdată are consistenţa îngheţatei, dar dacă se topeşe, ea devine un piure de banane şi căpşuni, aşa că tot o mănâncă cu plăcere”, mai spune ea, reducând, astfel, riscul ca cei mici să facă roşu în gât. În plus, fructele sunt o sursă importantă de vitamine.
Mai puteţi citi:





