Reţetă de drob de miel cu smântână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta de drob de miel cu smântână poate fi alegerea ideală pentru cei care vor să schimbe puţin meniul de Paşte, dar fără să renunţe de tot la preparatele tradiţionale. Drobul de miel cu smântână reprezintă un preparat fin din organele animalului a căror savoare este spornită de verdeaţa tocată.

Drobul de miel este un aperitiv care se pregăteşte în mod tradiţional de sărbătorile pascale, mielul sacrificat simbolizând jertfa lui Hristos pentru mântuirea oamenilor. Pentru că gospodinele se gândesc deja la ce vor pune pe masa de Paşte, vă prezentăm o delicioasă reţetă de drob de miel cu smântână.

Reţetă de drob de miel cu smântână: preparat tradiţional pentru masa de Paşte 

Drobul este un preparat care nu lipseşte de pe mesele credincioşilor ortodocşi de Sărbătoarea Paştelui. În lume există mai multe preparate asemănătoare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoţian. Una dintre diferenţele principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie şi nu conţine o cantitate prea mare de verdeţuri, cum se întâmplă cu drobul românesc.

Reţetă de drob de miel cu smântână. Ingrediente

500 g măruntaie (inimă, ficat, plămâni, rinichi)
prapur
2 ouă
1 felie de pâine
1 lingură smântână
1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
2 fire de ceapă verde
sare
piper
1 lingura untură

Reţetă de drob de miel cu smântână. Mod de preparare

Măruntaiele fierte se trec prin maşina de tocat carne, apoi se adaugă ouăle, miezul de pâine înmuiat în puţin lapte, sarea şi piperul, smântâna, verdeaţa tocată (mărar, pătrunjel şi ceapa verde). Se spală prapurul bine, în mai multe ape, apoi se unge cu puţină untură o tavă/formă pentru chec cu marginile joase. Se întinde prapurul în tavă/formă astfel încât să rămână destul de mult şi pe margini, pentru ca surplusul să fie întors peste umplutură.

Umplutura se aşază peste prapur în tavă/formă pentru chec, după care se nivelează cu o lingură ca să fie stratul de aceeaşi grosime. Se întorc marginile prapurului deasupra umpluturii şi se coace la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

Odată ce aţi urmat paşii reţetei de drob de miel cu smântână până la final, preparatul de Paşte este gata de servit!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite