Pui Cacciatore. Reţetă tradiţională din Italia
0Această reţetă tradiţională din Italia de pui cacciatore este o alegere potrivită pentru o masă în familie. „Cacciatora“ se traduce prin „vânător“ în română, iar la prepararea acestui fel de mâncare, se folosea pe vremuri carne de iepure şi era ca un fel de tocăniţă a vânătorului.
Pui Cacciatore. Reţetă tradiţională din Italia – Ingrediente
1,5 kg ciocănele şi pulpe de pui
sare
piper
1 lingură unt
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată
4 căţei usturoi, pisaţi
1 lingură pastă roşii
1/2 linguriţă busuioc uscat
1/2 linguriţă oregano uscat
1 cutie roşii tocate în suc propriu
1 cană vin alb
2 morcovi, tăiaţi bucăţi
1 ardei gras roşu, tocat
1 ardei gras galben, tocat
300 g ciuperci, tăiate în sferturi
1 mână măsline kalamat
6 crenguţe cimbru proaspăt
1 cană sau mai mult de supă de pui
1 mână pătrunjel tocat