Prăjitura Somloi Galuska

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO reteteculinare.ro
FOTO reteteculinare.ro

O prăjitură de origine maghiară care astâmpără pofta de dulce a celor mai pretenţioşi pofticioşi. Cele trei blaturi de pandişpan, crema de vanilie, nuca şi sosul de ciocolată îţi vor încânta simţurile.

Ingrediente:

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao

Crema nuci:

100 g unt

  • 100 g nuci
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingura rom
  • 1 lingură făină
  • 1 pumn de stafide înmuiate în rom.

Crema ciocolata:

  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura zahăr
  • 100 g unt
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri cacao

Glazura:

  • 300 ml frişcă
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură rom
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  •  

Mod de preparare:

Pentru prepararea celor două blaturi, unul cu vanilie şi celălat cu cacao, se separă conţinutul ouălor, se bat galbenuşurile cu zahăr până devin pufoase, apoi se adaugă făina. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă în compoziţie.

Compoziţia se împarte în două, într-una adăugăm două linguri de cacao, iar în cealaltă vanilie.  Fiecare parte se pune în cele doua tăvi unse cu unt si tapetate cu făină. Le dăm la cuptor preâncălzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 15 minute, până când marginile blatului se desprind uşor de tavă, conform site-ului reţeteculinare.ro

Crema se prepară amestecând nucile măcinate cu unt, lapte, zahăr, făină şi rom, pe care le punem la foc mic până încep să fiarbă. După ce aceasta s-a răcit, se întinde pe unul dintre blaturi, se adaugă stafidele şi se acoperă cu cel de-al doilea blat.

Pentru crema de ciocolată amestecăm laptele cu ouale bătute, unt, făină, zahăr şi cacao. Se pun la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroaşă. O lăsăm la răcit şi apoi o punem deasupra prăjiturii.

 Dăm prajitura la rece, iar dupa 30 de minute o decorăm cu frişcă şi grazură de ciocolată.

Poftă bună!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite