Prăjitură „la cană” în 5 minute: desert delicios de ciocolată copt la microunde, numai bun de servit în pragul sărbătorilor
0Prăjiturile „la cană” gătite la cuptorul cu microunde, dintr-o mână de ingrediente, au devenit din ce în ce mai populare. Vă propunem o reţetă simplă şi gustoasă de prăjitură catifelată de ciocolată, numai bună de preparat în perioada sărbătorilor, spre bucuria grupurilor de colindători şi a rudelor care vă calcă pragul.
Părjiturile gătite instant „la cană”, cu ajutorul cuptorului cu microunde, au căpătat popularitate în ultima vreme. Pentru un desert rapid, vă propunem o reţetă simplă şi delicioasă de prăjitură catifelată de ciocolată.
Cum fiecare cuptor cu microunde este diferit şi variază din punct de vedere al puterii, timpul de coacere şi rezultatele pot fi diferite. De aceea, trebuie să urmăriţi prăjitura cu atenţie.
Prăjitură „la cană”: ingrediente
- 6 linguri de lapte
- o linguriţă de oţet alb
- o jumătate de pahar de făină
- un sfert de pahar de zahăr granulat
- 2 linguriţe de pudră de cacao
- o jumătate de linguriţă de praf de copt
- puţină sare
- 3 linguri de ulei vegetal
- 10 picături de colorant alimentar roşu
- un sfert de pahar de fulgi de ciocolată
- o lingură de brânză cu smântână proaspătă
- zahăr pudră
Prăjitură „la cană”: preparare
Într-o cană mare, se amestecă bine laptele, oţetul, făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt, sarea, uleiul vegetal şi colorantul alimentar. După ce se pun şi fulgii de ciocolată, se mai amestecă odată şi se adaugă brânza cu smântănă, care se împinge în jos în amestec, până când este înghiţită de cremă. Se pune la cuptor timp de 5 minute sau până când prăjitura „trece” testul scobitorii.