O reţetă simplă pentru o delicioasă dulceaţă cu struguri şi nuci
0
Combinaţia struguri-nuci este senzaţională, mai ales în dulceaţă. Pentru iubitorii de brânzeturi, poate fi o gustare delicioasă de care se pot bucura ori de câte ori au ocazia.
Ingrediente:
- 1 kg zahăr
- 1 kg boabe de struguri albi
- 100 g miez de nucă
- 500 ml apă
- 2-3 lămâi
- 1 baton de vanilie
- scorţişoară
Mod de preparare:
- Se fierbe un sirop din 1 kg de zahăr şi 500 ml apă;
- Se adaugă 1 kg boabe de struguri albi şi se lasă să fiarbă la foc mic până se îngroaşă;
- Se adaugă 2-3 lămâi tăiate felii subţiri, cu coajă cu tot, şi se fierbe până se îngroaşă siropul;
- Se adaugă câte 1 baton de vanilie şi scorţişoară, 100 g miez de nucă şi se mai clocoteşte puţin;
- Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane, se verifică să nu rămână bule de aer;
- Se capsează şi se întorc borcanele cu gura în jos, până a doua zi.
Sursă: restaurantedelux.ro