Mâncare de gutui cu carne de porc. Nebunie de arome

0
0

Gustul acrişor şi aromele care se întrepătrund cu rafinament ale acestei reţete de mâncare cu gutui şi carne de porc vă vor face cu siguranţă să vă lingeţi degetele.

Mâncare de gutui cu carne de porc: ingrediente

- 400 de grame de pulpă de porc

- 2 gutui

- o lingură cu vârf zahăr

- o lingură cu vârf făină

- un morcov

- boia, piper, sare

Mâncare de gutui cu carne de porc: preparare

Se taie carnea fâşii, se condimentează şi se prăjeşte în puţin ulei. Morcovul se curăţă şi se taie şi el fâşii, iar când scade zeama lăsată de carne, se adaugă peste aceasta şi se completează cu apă până când carnea este acoperită. Se lasă să fiarbă înăbuşit.

Separat, facem sosul. Punem zahărul la caramelizat până capătă o culoare roşiatică şi adăugăm o jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă până se dizolvă caramelul. Separat, amestecăm făina cu o lingură de apă şi adăugăm în siropul fierbinte, amestecând încontinuu. 

Lăsăm sosul deoparte şi, când carnea este gata, pregătim gutuile, potrivit haisagatim.ro. Le curăţăm, aşadar, de sâmburi şi le tăiem felii, cu tot cu coajă. Se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. La final, se pune carnea într-un vas de yena, apoi feliile de gutui şi la final sosul. Se bagă la cuptor vreme de 30 de minute, iar apoi se serveşte cu garnitură de cartofi.

Mai multe - Bucătărie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite