Maioneză de post pentru salata orientală: cum folosim cartofii şi pufuleţii în prepararea a două reţete aromate de pastă „magică”
0
Postul Paştelui ne constrânge, din punct de vedere al alimentaţiei, să renunţăm la o mare parte din alimentele noastre preferate. Pentru multe dintre preparatele de care ne lipsim cu inima strânsă există însă substituenţi, iar în cazul salatei orientale cu maioneză, de pildă, sosul aromat făcut cu gălbenuş de ou poate fi înlocuit cu maioneza de post din cartofi sau din pufuleţi.
Maioneză de post din cartofi: ingrediente
- 2 cartofi
- suc de lămâie proaspăt stors
- o lingură de muştar
- ulei
- sare şi piper după gust

Maioneză de post din cartofi: preparare
Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi sare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu. Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite, potrivit divahair.ro. Adăugăm sare şi piper după preferinţe.
Maioneză de post din pufuleţi: ingrediente
- o pungă de pufuleţi simpli
- două linguriţe de muştar
- 150-200 mililitri de ulei
- două linguri de apă
- suc de lămâie
- sare şi piper după gust
Maioneză de post din pufuleţi: preparare
După ce mărunţim pufuleţii într-un vas, adăugăm două linguri de apă călduţă şi amestecăm până obţinem o pastă. Punem atunci muştarul şi sucul de lămâie şi amestecăm până se mogenizează compoziţia. Uleiul se pune treptat, iar după ce pasta ajunge la consistenţa dorită, condimentăm cu sare şi piper.