Lebăr şi caltaboş, după reţeta maestrului Mircea Dinescu VIDEO
0Mircea Dinescu prepară de Crăciun lebăr şi caltaboş după reţete proprii. Pe gust, acesta adaugă prune uscate şi zemă de portocală.
Poet, scriitor şi publicist român, Mircea Dinescu este cunoscut şi ca un maestru al bucătăriei tradiţionale. Pentru Crăciun prepară lebăr şi caltaboş după reţete proprii, prunele uscate şi seama de portocale fiind ingredientele surpriză pe care e foloseşte.
LEBĂR
Ingrediente:
- 5 cepe
- 400 g ficat
- 100g jumări
- 100g falcă de porc
- 150 g carne înăbuşită
- maţe de porc
- prune uscate
- pâine
- piper, coriandru, busuioc
- ienibahar, cuişoare, dafin
- zeamă de portocală
- vin
CALTABOŞ
- ½ kg plămâni, rinichi, inimă, ficat
- 250 g ceafă de porc
- maţe de porc
- prune uscate
- orez
- vin
- ceapă
- pâine
- piper, coriandru, busuioc