Lebăr şi caltaboş cu prune uscate şi zeamă de portocale, reţetele maestrului Mircea Dinescu
2
Mircea Dinescu are o reţetă specială de caltaboş FOTO TVR
Mircea Dinescu, maestru al cuvintelor şi un iscusit bucătar, prepară de Crăciun lebăr şi caltaboş după reţete proprii. Printre ingredientele surpiză se numără prunele uscate şi zeama de portocale.
Reţetă lebăr
- 5 cepe
- 400 g ficat
- 100 g jumări
- 100 g falcă de porc
- 150 g carne înăbuşită
- maţe de porc
- prune uscate
- pâine
- piper, coriandru, busuioc
- ienibahar, cuişoare, dafin
- zeamă de portocală
- vin
Reţetă caltaboş
- ½ kg plămâni, rinichi, inimă, ficat
- 250 g ceafă de porc
- maţe de porc
- prune uscate
- orez
- vin
- ceapă
- pâine
- piper, coriandru, busuioc
Sursă: TVR