FOTO Cele mai ciudate restaurante din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre preparatele servite la Marton Theme Restaurant, numit şi localul toaletă FOTO chrisnorton.ca
Unul dintre preparatele servite la Marton Theme Restaurant, numit şi localul toaletă FOTO chrisnorton.ca

Preparate asiatice precum sushi sau sashimi, servite în corpul unei femei, vin la biberon şi mâncare aşezată în vase de toaletă. Aşa arată gustările din meniurile câtorva dintre cele mai ciudate localuri culinare din lume.

Editorii publicaţiei „Old Stuff Magazine“ au realizat o listă a celor mai neobişnuite resturante de pe mapamond, dar care, în ciuda dozelor de extravaganţă servită, se bucură de aprecierea clienţilor.

Restaurantul Devil Island Prison (China)

Proprietarul acestui local asiatic a dorit să atragă atenţia clienţilor asupra condiţiilor dificile pe care le presupune traiul în detenţie şi a clădit un restaurant amenajat asemenea unui lagăr. La intrare, oaspeţii sunt încătuşaţi şi conduşi într-o celulă, la masă, unde le sunt servite felii de pâină prăjită în formă de sicriu. Pe lângă obiectele de mobilier, replică fidelă a celor din închisoare, chiar şi codul vestimentar al personalului a fost adaptat, chelnerii fiind îmbrăcaţi asemenea unor deţinuţi, cu uniforme în dungi alb-negru.

image

Localul submarin Ithaa (Insulele Maldive)

Construit la cinci metri sub apă, în inima Oceanului Indian, resturantul Ithaa este considerat un etalon al luxului şi al eleganţei, datorită superbului recif de corali ce-l înconjoară. Pentru a oferi o panoramă  neobişnuită, arhitecţii angajaţi au creat o capsulă din acrilic, transparentă, ce înlocuieşte pereţii şi tavanul restaurantului. Preparatele servite aici sunt inspirate de bucătăria europeană şi cea asiatică, iar preţul unei mese pentru o persoană variază de la 120 la 250 de dolari.

image

Restaurantul Toaletă (Taiwan)

Cei care se întrebau cum ar fi să mănânce în baie, aşezaţi pe un vas de toaletă, pot să-şi satisfacă curiozitatea printr-o vizită la Marton Theme Restaurant din oraşul Taipei. Odată ajunsi aici, oaspeţii sunt rugaţi să ia loc pe un scaun de toaletă, până când chelnerii revin cu preparatele comandate în farfurii similare vaselor de WC. În ciuda tematicii neobişnuite, restaurantul Marton s-a bucurat de un real succes, motiv pentru care proprietarii s-au grăbit să inaugureze localuri asemănătoare în Taiwan.

image

Localul canibalilor (Japonia)

Specialitatea casei propusă de bucatării acestui local asiatic poartă denumirea de „Nyotaimori“şi reprezintă o adevărate provocare culinară pentru gurmanzi. Oaspeţii gustă preparatele specifice din Est precum sushi sau sashimi, servite într-un aluat care imită corpul unei femei. Deşi „recipientul“ este comestibil, iar sângele este, de fapt, un sos, gustarea nu este recomandată celor slabi de înger.

image

Tombs Restaurant (India)

Situat în oraşul Ahmadabad din India, Tombs Restaurant promite exclusivism la pachet cu o doză de sinistru celor care îi calcă pragul, căci aici, printre mesele localului, proprietarii au amenajat şi câteva morminte. Unele voci susţin că acest local ar fi fost construit pe un vechi cimitir musulman, de aici şi tematica bizară propusă de conducere.

image

Yellow Treehouse Café (Noua Zeelandă)

Localul în formă de păstaie a fost construit de o companie de arhitecutură în numai 66 de zile, ca parte a unei campanii abile de marketing desfăşurată de Pagini Aurii. Situat în apropierea oraşului Auckland, restaurantul a fost clădit într-un copac, la zece metri înălţime, şi are o capacitate de 30 de locuri.

image

Cabbages and Condoms (Thailanda)

„Restaurantul Prezervativ“ din Thailanda  reprezintă un concept cu adevărat atipic în industria alimentară. Astfel, interiorul localului este decorat cu fotografii şi tablouri cu prezervative, iar pereţii sunt împodobiţi cu fel de fel de tuburi elastice închise la un capăt. Surprinzător este faptul că, la finalul cinei, clienţii sunt invitaţi să-şi ridice de la recepţie un prezervativ, ca amintire a timpului petrecut aici.

image

Restaurantul Marte (S.U.A)

Cei dornici să facă o vizită în Galaxie sunt rugaţi să meargă, mai întâi, la localul Marte din piaţa Times Square. Aici, gazdele costumate asemenea unor marţieni îşi conduc clienţii la masă, pentru a le servi, mai apoi, creveţi, calamari sau scoici în sos.

image

Le Refuge des Fondues (Franţa)

Constrânşi de taxele impuse de guvernul francez pentru vinul servit la pahar, proprietarii acestui restaurant parizian au decis să servească licori bahice în biberon clienţilor. Astfel, pentru numai 15 euro, oaspeţii primesc un biberon cu vin şi sunt invitaţi să servească brânzeturi fine, carne de vită şi un desert.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite