FOTO 10 greşeli pe care le facem atunci când preparăm prăjituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perfecţiunea stă în detalii, chiar şi atunci când prepari o prăjitură FOTO Arhivă Adevărul
Perfecţiunea stă în detalii, chiar şi atunci când prepari o prăjitură FOTO Arhivă Adevărul

Să faci o prăjitură nu este atât de uşor pe cât pare. Trebuie să setezi temperatura ideală la care vei coace şi să urmezi cu sfinţenie reţeta. Un singur pas greşit şi dulcele cu care vrei să-şi răsfeţi familia sau prietenii poate fi compromis.

Iată 10 greşeli comune pe care le poţi face atunci când coci prăjituri:

1. Nu ungi tava şi nu o pudrezi cu făină

Aproape toate reţetele cer ca tigaia să fie unsă sau dată cu făină înainte de a fi băgată la cuptor. Este, de obicei, primul pas după preîncălzirea cuptorului. Astfel, blatul prăjiturii tale nu se va lipi de tavă.

2. Nu cerni făina

image

Nu ocoli acest pas. Aluatul trebuie să fie fin, iar făina să nu aibă cocoloaşe. În plus, dacă nu cerni făina, există riscul ca aluatul să nu „crească” aşa cum trebuie. 

3. Nu amesteci cât trebuie compoziţia

image

Asigură-te că amesteci suficient compoziţia şi că ingredientele se întrepătrund. Ai grijă, totuşi, să nu amesteci prea mult. Compoziţia va fi gata când făina este absorbită cu totul.

4. Amesteci compoziţia prea mult

image

Dacă amesteci compoziţia prea mult timp, greşeală uşor de făcut atunci când foloseşti un mixer fix, din aluat va rezulta, cel mai probabil, un blat căzut.

5. Nu foloseşti hârtie pentru copt

image

Uneori nu este de ajuns doar să ungi tigaia sau să o pudrezi cu făină. Cea mai bună metodă prin care te poţi asigura că aluatul tău nu se lipeşte de tavă este să foloseşti hârtie cerată pentru copt, ideală pentru blaturile cu compoziţie densă.

6. Nu nivelezi aluatul după ce l-ai pus în tavă

image

După ce ai pus aluatul în tavă, rezervă-ţi câteva secunde pentru a-l nivela. Vei scăpa de golurile de aer, iar prăjitura va avea un aspect frumos.

7. Deschizi prea des uşa cuptorului în timpul coacerii

image

Este tentant să deschizi uşa cuptorului şi să tot verifici ce se întâmplă, dar acest lucru produce variaţii de căldură care vor face compoziţia să se „prăbuşească”. 

8. Umpli tava cu prea mult aluat 

image

Dacă găteşti un tort pe mai multe straturi vei fi tentată să coci toate straturile din prima. Aceasta este o idee proastă. Ar trebui să te limitezi doar la două deodată.

9. Scoţi tava prea repede din cuptor

image

Testează întotdeuna dacă o prăjitură este făcută înainte să o scoţi din cuptor. Bagă un pai în mijlocul blatului. Dacă acesta este curat când îl scoţi, blatul este făcut.

10. Tai blatul înainte să se răcească

image

După ce scoţi tava din cuptor, lasă blatul să se răcească. Nu băga, sub nicio formă, conţinutul în frigider. Acest lucru va distruge blatul, care se va lipi de tavă sau se va prăbuşi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite