Foodini, imprimanta 3D care „tipăreşte“ blatul de pizza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie spaniolă de IT se pregăteşte să lanseze pe piaţă anul viitor o imprimantă 3D capabilă să producă cel mai gustos aluat de pizza.

Reprezentanţii firmei Natural Machines din Barcelona au creat pentru gurmanzii din întreaga lume o maşinărie care să prepare un aluat delicios de pizza, asezonat cu brânză şi cubuleţe de legume. Chiar dacă, într-o primă fază, oficialii au anunţat că imprimanta-minune „va tipări“ o gamă variată de gustări, de la dulciuri până la sendvişuri, recent, aceştia au decis să promoveze „Foodini“ ca aparatul ideal pentru prepararea blatului de pizza.  

„Cel mai greu lucru atunci când găteşti este să combini ingredientele“, povesteşte Lynette Kucsma, o fostă angajată Microsoft care s-a alăturat de curând colectivului de Natural Machines. Entuziasmată de proiectul care tehnologizează arta gătitului, Kucsma susţine că pizza à la „Foodini“ va fi alternativa convenabilă la mâncărurile semipreparate, relatează shine.yahoo.com.

Spre deosebire de alte imprimante 3D, care de obicei au o singură capsulă de imprimare, noua invenţie a companiei spaniole reuşeşte să creeze alimente mult mai complicate datorită celor 6 capsule. De asemenea, imprimanta 3D are o sursă de încălzire proprie care îi permite să păstreze alimentele la temperaturi ridicate.

Deşi oficialii de la Natural Machines au construit o bucătărie a viitorului, nu mulţi sunt aceia care-şi vor permite să cumpere o imprimantă, având în vedere că preţul acesteia atinge 1.300 de dolari.

Cheesburger cu roşii şi caşcaval FOTO Twitter

image

Ideea realizării unei imprimante 3D care să printeze pizza nu este nouă. În mai 2013, NASA a oferit o bursă de 125.000 de dolari inginerului Anjan Contractor, pentru ca acesta să construiască un mini-cuptor cu protipul unei imprimante 3D, care să folosească astronauţilor la gătit, când pleacă în misiuni, în spaţiu.

Citeşte şi:

Formula matematică a reţetei de pizza 

Cum să găteşti pizza perfectă 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite