Dulceaţă de struguri. O reţetă simplă şi gustoasă
0Dulceaţă de struguri. O reţetă delicioasă de dulceaţă de struguri, pentru gospodinele care vor să aibă şi în acest an cămara plină de bunătăţi preparate în casă.
Dulceaţă de struguri. Ingrediente necesare:
1 kg de boabe de struguri, după ce li s-au scos sâmburii
1 kg de zahăr
3 linguri de zeamă de lămâie
3-4 pahare de apă
Jumătate de baton de vanilie
Dulceaţă de struguri. Preparare:
Boabele trebuie să fie cât mai mari, să fie curăţate de piele şi de sâmburi. La final se pun la scurs pe un tifon. Se pune zahărul la fiert şi după primele clocote se adaugă o linguriţă de zeamă de lâmâie. Se amestecă bine şi apoi se stinge focul. Peste acest sirop se adaugă strugurii, se lasă câteva minute şi apoi se pune iar pe foc, adăugându-se restul de lămâie.
Când dulceaţa este aproape gata se adaugă şi batonul de vanilie. Oala trebuie luată de pe foc numai dacă siropul are o compoziţie groasă. Se ia spuma care se formează deasupra, se lasă dulceaţa la răcit şi abia apoi se pune în borcane.