Dieta Motignac, cum să slăbeşti 5 kilograme în 2 săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dieta Montignac te învaţă cum să combini inteligent alimentele

Pus la punct de medicul francez Michel Montignac, regimul te învaţă să combini în mod adecvat alimentele atât pentru a slabi sănătos cât şi pentru a menţine rezultatele obţinute o perioada îndelungată.

 "Dietă Montignac este aşa-numită dietă disociată, bazată pe principiul neasocierii, la aceeaşi masă, a glucidelor cu lipidele sau cu proteinele animale", ne spune dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice în cadrul Centrului Medical Unirea.

 "Dieta interzice alimentele cu indice glicemic crescut: zahărul şi produsele zaharoase, cartofii, pâinea albă, orezul şi paştele rafinate, precum şi fructele dulci; că surse de lipide, sunt preferate cele mononesaturate (ulei de măsline) sau polinesaturate (acizi omega 3 din peste şi fructe de mare)" , adaugă specialistul.

Metoda Montignac şi conceptul de indice glicemic Michel Montignac clasifică alimentele în funcţie de indicele lor glicemic (IG). Acesta măsoară capacitatea unor glucide de a creşte nivelul glicemiei. Cercetătorul american Jenkins a fost cel care a pus la punct scară indicilor glicemici.

Pentru a o constitui, el a dat în mod arbitrar glucozei valoarea 100. Această valoare corespunde absorbţiei intestinale a glucozei consumate în proporţie de 100%.

Citeşte mai departe pe Click! Poftă buna

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite