De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul de muștar. Trucul care merită încercat

0
Publicat:

Muștarul, ca și ketchupul, este unul dintre cele mai folosite sosuri din lume, mai ales în țara noastră. Nu ți-ai imagina o porție de mititei fără acest sos galben în farfurie, sau un hotdog simplu, fără gustul care l-a consacrat.

Muștar. FOTO Shutterstock
Muștar. FOTO Shutterstock

Muștarul oferă un gust aparte mâncării și este din ce în ce mai folosit în diverse combinații culinare. 

Cum păstrăm muștarul pentru mai mult timp

Totuși, cum îl păstrăm în cantitate mare, fără a se altera? Click! dezvăluie un truc cunoscut de majoritatea bucătarilor.

Experții în arta culinară utilizează o tehnică pe care ne îndeamnă să o folosim și noi, în propria bucătărie: o felie de lămâie adăugată în borcanul de muștar.

Efectul așteptat

Odată ce capacul borcanului cu muștar a fost deschis și muștarul intră în contact cu aerul, calitatea produsului va scădea iremediabil. Cu o bucată de lămâie deasupra muștarul își va păstra textura netedă și cremoasă, pentru că aciditatea acesteia nu permite muștarului să se usuce și să se întărească. 

 Citește totul despre acest truc în Click!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite