De ce mănâncă americanii curcan de Ziua Recunoştinţei. Cum prepari cea mai fragedă şi suculentă friptură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Americanii nu concep Ziua Recunoştinţei fără friptura de curcan FOTO Shuttestock
Americanii nu concep Ziua Recunoştinţei fără friptura de curcan FOTO Shuttestock

Sărbătorită în ultima zi de joi din luna noiembrie, Ziua Recunoştinţei este pentru americani o sărbătoare la fel de importantă precum Crăciunul. Toată familia se adună acasă, într-un weekend lung, iar masa este cu-adevărat specială. Centrul atenţiei este, evident, un curcan uriaş şi bine rumenit în cuptor. Dar care este simbolistica mâncărurilor de la masa de Thanksgiving Day?

Americanii nu concep Ziua Recunoştinţei fără friptura de curcan. Nu doar preparatul abia scos din cuptor, servit cu sos de merişoare şi piure de cartofi, ci tot ceea ce rămâne pentru a doua zi: umplutura şi carnea rece pentru sandvişuri.

Într-o epocă a mâncărurilor livrate zilnic şi a fast food-ului, multe mame şi bunici din Statele Unite se străduiesc să gătească acest preparat impunător pentru masa de sărbătoare, când mai multe generaţii se adună acasă.

Această zi îşi are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când pelerinii europeni recent sosiţi pe continentul american i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru abundenţa recoltelor.

Curcanul nu a fost întotdeauna vedeta mesei de sărbătoare, iar istoricii au arătat că pelerinii obişnuiau să mănânce mai degrabă vânat.

Citeşte aici când, cum şi de ce a devenit curcanul atât de popular, ce seminficaţie au sosul de merişoare şi cartofii şi află cum să prepari cel mai fraged şi suculent curcan umplut la cuptor. 

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite