Sarmalele leneşului. Reţeta rusească face furori: te scuteşte de muncă şi îţi salvează timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără îndoială, sarmalele sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor. Şi nu numai ale lor, căci acest fel de mâncare este foarte răspândit în zona Balnanilor şi în Estul Europei. Aşa că ce rost are să dezbatem provenienţa lor, când ne putem bucura de tot felul de variante delicioase, cum sunt şi aceste sarmale ale leneşului, preparate în Rusia.

S-a spus de multe ori că nu avem bucătărie tradiţională românească şi că toate preparatele noastre reprezentative sunt împrumutate. Cu poziţionarea la confluenţa dintre Est şi Vest, nici nu avea cum să fie altfel, iar popoarele care au tranzitat teritoriul Românei sau care l-au stăpânit vremelnic şi-au lăsat şi amprenta culinară.

„Sarmale fac şi turcii, şi grecii, şi polonezii. Dar numai noi le facem aşa, cu afumătură de porc, în foi de varză, cu mărar şi smântână, mocnind pe foc zile întregi. Şi nici materia primă nu e aceeaşi ca la alţii“, scria Radu Anton Roman în volumul său, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.

Sarma vine din cuvântul turcesc sarmak, care înseamnă rulou sau pachet, o învelitoare pentru o umplutură. Există o mare varietate de sarmale în zonă, cu diverse tipuri de umplutură şi diverse forme.

Citeşte aici cum diferă sarmalele de la o regiune la alta chiar şi pe teritoriul României şi află reţeta surprinzătoare dar absolut delicioasă a sarmalelor leneşului

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite