Cum se prepară delicioşii papanaşi bucovineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papanaşi bucovineni
Papanaşi bucovineni

Atât de iubiţi de toată familia, celebrii papanaşi au o variantă de preparare puţin diferită în Bucovina. Aici gospodinele le-au dat o formă reinterpretată, cu mai puţine ingrediente dar la fel de gustoşi.

Ingrediente:

400 g brânză de vaci

1 ou

2 linguri de făină

1 praf de sare

1 lingură zahăr (opţional)

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va fi de ajutor la formarea bilelor din aluat. Bilele de aluat le trecem prin faină şi le aplatizăm uşor.

Într-o tigaie încingem puţin ulei de floarea soarelui şi le prăjim pe ambele părţi până obţinem o suprafaţă aurie şi crocantă. Le scoatem pe un prosop de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.

Le servim cu smântână, gem, împreună cu diverse fructe.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite