Cum se prepară delicioşii papanaşi bucovineni
0Atât de iubiţi de toată familia, celebrii papanaşi au o variantă de preparare puţin diferită în Bucovina. Aici gospodinele le-au dat o formă reinterpretată, cu mai puţine ingrediente dar la fel de gustoşi.
Ingrediente:
• 400 g brânză de vaci
• 1 ou
• 2 linguri de făină
• 1 praf de sare
• 1 lingură zahăr (opţional)
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va fi de ajutor la formarea bilelor din aluat. Bilele de aluat le trecem prin faină şi le aplatizăm uşor.
Într-o tigaie încingem puţin ulei de floarea soarelui şi le prăjim pe ambele părţi până obţinem o suprafaţă aurie şi crocantă. Le scoatem pe un prosop de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.
Le servim cu smântână, gem, împreună cu diverse fructe.
Sursă: restaurantedelux.ro