Cum se fac ouăle jumări perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouăle jumări par, la prima vedere, un fel de mâncare foarte uşor de realizat, însă nu întotdeuna ies aşa cum îţi doreşti. Dacă urmezi câţiva paşi simpli recomandaţi de un chef american de succes, poţi obţine ouă jumări cu o consistenţă pufoasă şi uşoară, ca la carte.

Cheful newyorkez Nick Korbee a dezvăluit publicului, prin intermediul site-ului „Business Insider”, câteva din tehnicile pe care le foloseşte pentru realizarea unor ouă jumări de pomină. Iată câteva din principiile chefului:

- foloseşte o tigaie mică şi netedă, care nu lipeşte

- nu bate ouăle prea mult timp

- pune ouăle jumări în sandvişuri – sunt delicioase

- condimentează-le DUPĂ ce le găteşti

Cum faci ouăle jumări să aibă o consistenţă moale şi uşoară

1. Sparge două ouă într-un bol. „Asta este porţia normală pentru o persoană”, spune Korbee.

image

2. Nu le bate prea tare. „Sparge” gălbenuşurile şi amestecă-le uşor cu albuşurile.

image

3. Adaugă o lingură de unt topit şi amestecă.

image

4. Pune tigaia la foc mediu. Pune uleiul de măsline în tigaie şi roteşte-o până când uleiul se întinde pe toată suprafaţa acesteia. „Uleiul de măsline este aromat. Şi scoate fum atunci când se încinge – dacă se întâmplă asta, înseamnă că este prea fierbinte şi că vei arde ouăle”, mai spune cheful.

Dacă vrei să foloseşti unt, topeşte-l, roteşte tigaia să se întindă şi scurge ce rămâne, dacă nu vrei ca ouăle tale jumări să aibă o nuanţă maronie, din cauza untului ars.

image
image

5. După ce tigaia se încinge, adaugă ouăle. După câteva secunde, ia tigaia de pe foc – căldura tigăii încinse va fi de ajuns pentru pregătirea ouălor.

image

6. Foloseşte o spatulă şi adu ouăle spre centrul tigăii – compoziţia negătită se va duce spre marginile tigăii. Fă asta până când ouăle tale devin solide. 

image

7. Rezistă tentaţiei de a ciopârţi ouăle. „Ouăle jumări perfecte nu sunt ciopârţite, decât dacă alegi să le găteşti în stil franţuzesc”, precizează Korbee.

image

Cheful nu a pus sare sau piper înainte de a găti ouăle. „Dacă pui sare la început, aceasta va trage apa din ouă şi se vor face cocoloaşe, cu care este mai greu să lucrezi”, a menţional el, sfătuind ca sarea şi piperul să fie adăugate exact înainte de a scoate ouăle din tigaie.

Citeşte şi:

VIDEO Reţetă inedită de a prepara o omletă fără să spargi coaja de ou 

Cum se prepară omleta mediteraneană

Frittata cu spanac şi cartofi

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite