VIDEO Ce mănâncă restul lumii la micul dejun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacon, cârnaţi, ouă, adesea şi fasole, britanicii nu se sperie de un mic dejun copios. FOTO Arhiva Adevărul
Bacon, cârnaţi, ouă, adesea şi fasole, britanicii nu se sperie de un mic dejun copios. FOTO Arhiva Adevărul

Poate că micul dejun diferă de la ţară la ţară, dar o regulă rămâne valabilă indiferent de loc: este considerat cea mai importantă masă a zilei. În timp ce românul pune pe masă o cană cu ceai sau cu lapte, poate un ou fiert sau o omletă, brânză, o felie sau două de pâine unsă cu unt şi dulceaţă, oare ce mănâncă alte naţii înainte de a începe ziua?

De la mic dejunuri copioase până la cele uşoare, Buzzfeed a inclus într-un clip de aproape două minute alegerile culinare matinale specifice pentru nu mai puţin de 17 ţări. 

Oare cu ce am fi tentaţi să înlocuim masa noastră de fiecare dimineaţă, dacă ni s-ar cere acest lucru? Ce ar fi mai apropiat de gusturile noastre culinare? Combinaţia de bacon, cârnaţi şi omletă a englezilor, supa miso cu murături şi orez ca în Japonia sau sandvişuri cu şuncă şi fructe în stil brazilian?  

Cât despre obiceiurile alimentare de dimineaţă ale românului din mediul urban şi rural, conform unei cercetări Ipsos Research de anul acesta, durata medie a unui mic dejun este de numai 13 minute în timpul săptămânii şi 17 minute în weekend.

De asemenea, în proporţie de 48% românii încearcă să mănânce de dimineaţă chiar dacă nu le este foame, 43% preferă să mănânce alimente care nu necesită preparare, în timp ce 41% încearcă să nu se grăbească când iau micul dejun. Cât despre ce consumăm la micul dejun, studiul a arătat că 90% aleg băuturile, indiferent dacă este vorba despre cafea, apă carbogazoasă sau apă plată, 83% mănâncă pâine, 55% mezeluri, 50% lapte, iaurt sau derivate şi 49% brânzeturi, mâncare preparată aleg doar 35% , în timp ce 25% preferă legumele.

Pe de altă parte, 67% dintre români preferă cafeaua la ibric, 28% la filtru şi 3% la espresor, în vreme ce 81% dintre respondenţi au declarat că beau cafeaua cu zahăr, 27% cu lapte şi 10% o preferă neagră. Încurajator a fost că românii care au participat la cercetare nu au considerat consumarea diverselor produse alimentare în drum spre serviciu sau şcoală un mic dejun în adevăratul sens al cuvântului. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite